Windows 1803 uyku modu sorunu

bgctwi

Hectopat
Arkadaşlar bundan 1 ay önce PC'ye format atmıştım ve ISO dosyalı halde UEFI 1709'u yükledim. Hiçbir sıkıntı yoktu sabit 60 FPS dışında. Bundan 1-2 hafta sonra 1803. sürüm yüklendi ve bilgisayarın kapağını kapattığımda bilgisayar ilk başta uyku moduna dalıyor, yani ışık yanıp sönüyor 10-20 saniye sonrada bilgisayar kapanıyor. Arkadaşlar şimdi kapağı kapatınca olan ayarlara iyi bakın diyecek veya pil durumunda bilgisayar ne zaman uyku moduna geçiyor diye. Merak etmeyin hepsine baktım hepsi normal ayarlarda kapak kapatılınca da uyku modunda görünüyor ama durum bu. Bunu nasıl düzeltebilirim bunla alakalı bir durum yaşayan var mı veya yeni bir güncellemeyle düzeltilecek mi yoksa bilgisayarın kendi hatası mı? Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bundan 1 ay önce PC'ye format atmıştım ve ISO dosyalı halde UEFI 1709'u yükledim. Hiçbir sıkıntı yoktu sabit 60 FPS dışında. Bundan 1-2 hafta sonra 1803. sürüm yüklendi ve bilgisayarın kapağını kapattığımda bilgisayar ilk başta uyku moduna dalıyor, yani ışık yanıp sönüyor 10-20 saniye sonrada bilgisayar kapanıyor. Arkadaşlar şimdi kapağı kapatınca olan ayarlara iyi bakın diyecek veya pil durumunda bilgisayar ne zaman uyku moduna geçiyor diye. Merak etmeyin hepsine baktım hepsi normal ayarlarda kapak kapatılınca da uyku modunda görünüyor ama durum bu. Bunu nasıl düzeltebilirim bunla alakalı bir durum yaşayan var mı veya yeni bir güncellemeyle düzeltilecek mi yoksa bilgisayarın kendi hatası mı? Yardım ederseniz sevinirim.
Temiz kurulum yapın. Özellikle ACPI driverınızı güncellemeyi unutmayın.

Bende benzer sorunlar yaşamaya başladım.
Windows 10 1803 sürümünü temiz kurulum ile yükledim.
OEM ile lisansladım.
Bütün sürücülerim güncel.
Fakat; bilgisayarı otomatik uykuya ayarlıyorum önce kapanıyor hemen geri açılıyor kilit ekranına dönüyor.
FN+Z tuşuyla uykuya alıyorum yine önce kapanıyor sonra hemen açılıp kilit ekranına dönüyor.
Aygıt yöneticisinden ACPI driver güncellemesini sorguladım güncel uyarısı verdi.

Son düzenleme:
Bende benzer sorunlar yaşamaya başladım.
Windows 10 1803 sürümünü temiz kurulum ile yükledim.
OEM ile lisansladım.
Bütün sürücülerim güncel.
Fakat; bilgisayarı otomatik uykuya ayarlıyorum önce kapanıyor hemen geri açılıyor kilit ekranına dönüyor.
FN+Z tuşuyla uykuya alıyorum yine önce kapanıyor sonra hemen açılıp kilit ekranına dönüyor.
Aygıt yöneticisinden ACPI driver güncellemesini sorguladım güncel uyarısı verdi.
Benimki biraz daha farklı. Kapağı kapattığımda ilk 10 saniye uyku moduna geçince verdiği sinyali veriyor pc yani yanıp sönüyor. Bundan 10 saniye sonra sinyal gidiyor pc de tamamen kapanmış oluyor.
Bu olaydan sonra zaten 1803 sürümü ile temiz kurulum yaptım. Durum hala aynı.
Bu arada ACPI driver dediğiniz şey ne?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı