Kullanılır. Ben kullanıyorum.
Eğer ne olduğu belirsiz sitelere girmezsen, "minecraft 2021 bedava indir" diye aratmazsan, bilgisayarını yol geçen hanı yapmazsan, sokaktaki USB'leri "Ne olacak ki?" diye takmazsan, bedava RAM indirmeye çalışmazsan, antivirüs kullanırsan, önlemlerini alırsan, Internet Explorer 8 kullanmazsan, programlarını ve sistemini güncelleyebildiğin kadar güncellersen,
telemetri güncelleştirmelerini yüklemezsen, her yükle denilen programı yüklemezsen, kafayı yemezsen, kullanırsın.
Güvenlik güncelleştirmeleri yok diyenler, bu büyük bir sorun değil, her şekilde kullanılır. Çoğu program hala destekleniyor. Asıl sorun programlar güncelleme almadıktan sonra.
Eğer sistemin destekliyorsa daha güncel bir sürüme geç. 8.1 güzeldir, hem Metro arayüzü keyif verir, hem sizi film izler gibi izlemez, hem de Windows 7'de bulunmayan bazı API'ler ve fonksiyonlar 8.1'de rahatça bulunabilir. 10 da güzel bir seçenek ama HDD bulunan sistemleri hain gibi gördüğü için ve telemetri kısmı beni rahatsız ettiği için ben kullanmıyorum. Maziden vazgeçemiyorsan ve büyük bir alana sahipsen dualboot yap, ben yapıyorum. Günceli önemli işlerin (bankacılık, devlet işleri, önemli hesaplara girme) için kullan, eskiyi de başka işlerin için kullan.