Windows 7 32 Bit'ten 64 Bit'e Geçiş

Ege Çakıltaş

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Öncelikle İşletim sistemim Windows 7 32 Bit. Geçenlerde 64 Bit'in 32 Bit'e göre daha performanslı olduğunu gördüm ve sistemim 64 Bit destekli mi diye baktım. CPU-Z programına göre işlemcim 64 bit destekliyor. RAM miktarım da 4 GB. Sizce formatla 64 Bit yükleyebilir miyim? Yüklersem nasıl olur? Bu arada Windows 10'a geçin demeyin. %40'ta BIOS hatası verdi. Üstünde durmak istemedim. Teşekkürler.

Bu sürücülerin geçirildiği dosyaların kopyalandığı kısım var ya, orada sorunsuz giderken %40'ta hata verdi. Hata kodu: 0xC1900101-Ox30018 Yükleme FIRST_BOOT aşamasında SYSPREP işlemi sırasında bir hata oluştu.

Doğukan'a katılıyorum yüklemelisin bencede. Yıllar önce ilk bilgisayarımı aldığımda 4GB ram vardı ama işletim sistemi 32 bit'ti. Sonradan bende yükselttim. Gözle görülür bir performans artışı varmıydı pek hatırlamıyorum açıkcası yanlış bir bilgi vermek istemem ama sistem olarak çok daha iyi olduğu her yerde kanıtlanmış, bencede yükseltmelisin. Bios olayına gelince aynı bilgisayarım windows 7 idi. windows 8.1 kurduktan sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı, Microsoft destek ile görüştüğümde bana anakartımın mimarisinin eski olduğunu ve sebebinin bundan kaynaklandığını söylediler, belki sendeki de böyle birşey olabilir diye düşünüyorum.

Doğukan'a katılıyorum yüklemelisin bencede. Yıllar önce ilk bilgisayarımı aldığımda 4GB ram vardı ama işletim sistemi 32 bit'ti. Sonradan bende yükselttim. Gözle görülür bir performans artışı varmıydı pek hatırlamıyorum açıkcası yanlış bir bilgi vermek istemem ama sistem olarak çok daha iyi olduğu her yerde kanıtlanmış, bencede yükseltmelisin. Bios olayına gelince aynı bilgisayarım windows 7 idi. windows 8.1 kurduktan sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı, Microsoft destek ile görüştüğümde bana anakartımın mimarisinin eski olduğunu ve sebebinin bundan kaynaklandığını söylediler, belki sendeki de böyle birşey olabilir diye düşünüyorum.
İnternette biraz araştırdım çok az konu var zaten bununla ilgili. Donanımsalmış sanırım hata ama kesin ve net bir çözümü yok. Biraz deneme-yanılma yoluyla gibi. Ben de üstünde durmadım zaten yeni bir sistem toplayacağım. Hafta sonu bu laptopu 64 bit'e geçirmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı