Windows 7 64 Bit kasıyor

Daha fazla  
Meslek
Haçker
Öncelikle selamun aleyküm. Bu konuyu önceden açmıştım. Cevap alamayınca gene açma gereği duydum. Ben hızdan dolayı Windows 7 Ultimate 32 Bit kullanıyorum. Ama RAM kullanım miktarı 3, 25 GB olarak gösteriyor ve oynamak istediğim oyunlar 64 Bit işletim sistemi istiyor. Bende bilgisayarımı ondan dolayı Windows 7 Ultimate 64 Bit yaptım. Tüm sürücüleri kurdum. Bilgisayar kısmındaki performans yerindeki her tiki kapadım. Ama değil oyunlarda, masaüstünde bir klasör açmaya çalıştığımda bile kasıyor. Bu arada 64 Bit yapınca kullanılabilir RAM miktarı sorunum çözüldü ama kasma sorunu başladı bu sefer. Acaba bu kasma sorununu nasıl çözebilirim? Bu arada eğer lazım olursa sistem gereksinimlerim;
  • MSI G41M-P23 LGA 775 (MS-7592) anakart.
  • Zeppelin Ultra 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM.
  • Dualcore Intel Pentium E6300, 2800 MHz (10.5 X 267) işlemci.
  • Toshiba 500 GB HDD.
  • AMD Radeon HD 5500 series 128 Bit 1 GB ekran kartı.
Not: Bu arada elimde LGA 775 işlemci olarak Intel D945 3.4 GHz var. Hangisi daha performanslı olursa onu takabilirim. Bu arada yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamun aleyküm. Bu konuyu önceden açmıştım. Cevap alamayınca gene açma gereği duydum. Ben hızdan dolayı Windows 7 Ultimate 32 Bit kullanıyorum. Ama RAM kullanım miktarı 3, 25 GB olarak gösteriyor ve oynamak istediğim oyunlar 64 Bit işletim sistemi istiyor. Bende bilgisayarımı ondan dolayı Windows 7 Ultimate 64 Bit yaptım. Tüm sürücüleri kurdum. Bilgisayar kısmındaki performans yerindeki her tiki kapadım. Ama değil oyunlarda, masaüstünde bir klasör açmaya çalıştığımda bile kasıyor. Bu arada 64 Bit yapınca kullanılabilir RAM miktarı sorunum çözüldü ama kasma sorunu başladı bu sefer. Acaba bu kasma sorununu nasıl çözebilirim? Bu arada eğer lazım olursa sistem gereksinimlerim;
  • Toshiba 500 GB HDD.
Not: Bu arada elimde LGA 775 işlemci olarak Intel D945 3.4 GHz var. Hangisi daha performanslı olursa onu takabilirim. Bu arada yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Windows 8.1 X64 kurmayı deneyebilir misiniz?

Hocam bir işlemci sıcaklığını kontrol edin. Bende de benzer sorun vardı işlemci fanı tam oturmadığı için olduğunu fark ettim. Bir bakın isterseniz.

32 bit işletim sistemi 3GB RAM desteğine sahip olur. RAM sorunu 32 bit olmasından kaynaklıydı.
E6300 daha iyi. Ek olarak Pentium E6300 64 bit destekliyor ama D945 desteklemiyor.
HDD'ye CrystalDiskMark ile test yapın. Sonucu paylaşın.
Win 8.1'e geçin sorun devam ediyor mu diye.
D945 destekliyor. Kullanırken özelliklere baktığımda x64 tabanlı diyor.

• Toshiba 500 GB HDD.
Windows 8, 8.1 veya 10 işletim sistemlerini deneyebilirsiniz. Benim eski bilgisayarımda da aynı sorunu yaşamıştım. Bende de eski nesil Pentium işlemci vardı. Windows 10 64 bit denemeye karar vermiştim ve sorun çözülmüştü.

Windows 8.1 X64 kurmayı deneyebilir misiniz?

Şu anda deneyim. Ama okuduğum yorumlara göre Windows 8.1 performans sorunu olduğu yönündeydi.
Windows 8, 8.1 veya 10 işletim sistemlerini deneyebilirsiniz. Benim eski bilgisayarımda da aynı sorunu yaşamıştım. Bende de eski nesil Pentium işlemci vardı. Windows 10 64 bit denemeye karar vermiştim ve sorun çözülmüştü.
Şimdi Win8.1 deneyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı