Windows 7 arka planları

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Windows 7 gerçekten çok güzel bir işletim sistemi. Gerek yüksek performansı, gerek yüksek kararlılığı, gerek güzel görselliği, gerek temiz olması sayesinde epey sevilen bir işletim sistemi oldu. Windows 7'nin arka planlarına bakayım dedim ve gerçekten çok iyi olduklarını söyleyebilirim.

Özellikle de yeni Windows sürümlerinde hiç olmayan bölgesel arka planlar olması gerçekten çok güzel bir şey. Eğer bilmiyorsanız Windows 7'de bölgesel arka planlar mevcuttu. Mesela İngilizce Windows 7 kurarsanız Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada gibi ülkelerde çekilmiş bazı arka planları da kullanabiliyorsunuz. Türkçe Windows 7 kurarsanız da Türkiye'de çekilmiş bazı arka planları kullanabiliyorsunuz. Adıyaman, İzmir, Denizli, İstanbul gibi şehirlerde çekilmiş arka planlar mevcut. Yani Windows 7 geliştirilirken sistemde yer alan her şeye özen gösterilmiş. Birçok ülkeye (Türkiye de dahil) özel bölgesel arka planların hazırlanması bile ne kadar özen gösterildiğini gösteriyor.

Bu yüzden de arka planları Windows 7 64 Bit Türkçe ve İngilizce ISO dosyalarından çıkarttım. ISO dosyalarını açıp içindeki install.wim dosyasını 7-Zip ile açtım ve Windows imajının içinde yer alan arka planları çıkarıp arşivledim ve sizinle paylaşıyorum.

Arka planların linki:

Merak edenler için VirusTotal taraması;

Standart arka planlar:
Bölgesel arka planlar:

Merhaba arkadaşlar. Windows 7 gerçekten çok güzel bir işletim sistemi. Gerek yüksek performansı, gerek yüksek kararlılığı, gerek güzel görselliği, gerek temiz olması sayesinde epey sevilen bir işletim sistemi oldu. Windows 7'nin arka planlarına bakayım dedim ve gerçekten çok iyi olduklarını söyleyebilirim.

Özellikle de yeni Windows sürümlerinde hiç olmayan bölgesel arka planlar olması gerçekten çok güzel bir şey. Eğer bilmiyorsanız Windows 7'de bölgesel arka planlar mevcuttu. Mesela İngilizce Windows 7 kurarsanız Amerika birleşik devletleri, birleşik krallık, Kanada gibi ülkelerde çekilmiş bazı arka planları da kullanabiliyorsunuz. Türkçe Windows 7 kurarsanız da Türkiye'de çekilmiş bazı arka planları kullanabiliyorsunuz. Adıyaman, İzmir, denizli, İstanbul gibi şehirlerde çekilmiş arka planlar mevcut. Yani Windows 7 geliştirilirken sistemde yer alan her şeye özen gösterilmiş. Birçok ülkeye (Türkiye de dahil) özel bölgesel arka planların hazırlanması bile ne kadar özen gösterildiğini gösteriyor.

Bu yüzden de arka planları Windows 7 64 Bit Türkçe ve İngilizce ISO dosyalarından çıkarttım. ISO dosyalarını açıp içindeki install.wim dosyasını 7-ZIP ile açtım ve Windows imajının içinde yer alan arka planları çıkarıp arşivledim ve sizinle paylaşıyorum.

Arka planların linki:

Merak edenler için VirusTotal taraması;

Standart arka planlar:
Bölgesel arka planlar:

Windows 7 mükemmel gercekten, keske SSD disklerde de tam performans ile calissa. Ayrica eline saglik :).

Nostaljimizi tazeledik yine, teşekkürler paket için. Sanal sistemimde hala Vista, 7 ve XP bulundururum. Arada bir girip eski zamanları yad etmenin tadı bir başka.
Windows 7'nin de en sorunsuz en iyi performansa sahip Windows sürümlerinden biri olduğu aşikar. Apollo 11 ana bilgisayarına kurun, onda bile çalışır öyle bir sistem. Seviyoruz.

Keşke bunları benim daha önce Windows 11, 10, 8.1 ve Linux Mint için yaptığım gibi konu içerisinde paylaşsaydınız. Yine de çok teşekkürler, sıra Windows 7'ye gelince kurmaya üşenip Linux Mint'e geçmiştim, bu paylaşımız sayesinde muhtemelen bir Linux dağıtımı daha tamamlayıp 7 duvar kağıtları paylaşacağım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı