Kartıştıran yok. Başlat menüsüne kısayol eklemek için hangi dizine eklemeniz gerektiğini gösteren yazı....
İlgili linkteki bahsedilen adres satırı,
yani "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu"
bende boş (sadece "Programs", "Default Programs" , "Windows Update" var)
ve Başlat menüsü kısayollarım burada değil.
"C:\Users\<User_Name>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu" ye de baktım, orası da boş.
Kaldı ki, kısayollarım orada olsa bile, orada oluşturulacak bir klasör "Bütün Programlar" menüsünde çıkıyor.
Kısaca, o linkteki sayfa işime yaramıyor.
Sizin resimde belirttiğiniz uygulama üzerinden uygulama ayarları. Klasör üzerinden dosya içerikleri benim hatırladığım Windows 7'de yok.
Evet, örnek olarak belirttiğim "uygulama altındaki alt uygulama" kısayolları.
Elimde sorduğum şeyin bir örneği olsa onun fotosunu koyardım.
Windows 7 için altta belirttiğimi yapabilirsin. Görev çubuğuna başlat menüsü ekleyebilirsin. C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs dizinine istediğin klasörü atacaksın. Kısa yol olarak C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs dizinini oluşturacaksın. Araç çubuklarından başlat yeni araç çubuğu ekleyerek bu kısayolu göstereceksin.
Bahsettiğiniz yolun daha kısası, "Taskbar > Sağ Tık > Toolbars > New Toolbar > İstediğim Klasör" şeklinde de yapılıyor. Ama ben bunu Görev çubuğunda değil, Başlat menüsünde yapmak istiyorum, konu başlığında da belirttiğim gibi.
Ve görünüşe göre harici bir yazılım olmadan bunu gerçekleştiremeyeceğim sanırım.