Windows 7 bilgisayar sürekli restart atma sorunu

zifrxdia

Megapat
Yer
Charming, San Joaquin County, California
Daha fazla  
Meslek
Legal Owner of Teller&Morrow Automotive
Başlıkta da gördüğünüz gibi kuzenimin bilgisayarı güvenli modda açılıyorken, normal modda kendini yeniden başlatıyor. Bunun için ne yapabilirim?

Güvenli modda Başlat->Çalıştır->msconfig-> Açılışta başlayan tüm programları kapatmayı deneyin. Tümünü kapatın. Yeniden başlatın. Tekrardan sorun oluyorsa sürücülerle ilgili sorun olabilir.

Başlıkta da gördüğünüz gibi kuzenimin bilgisayarı güvenli modda açılıyorken, normal modda kendini yeniden başlatıyor. Bunun için ne yapabilirim?

Güvenli moda girmeden önceki ekran menüsünde;

(Disable Automatic Restart on System Failure)

Sistem Arızasında Otomatik Yeniden Başlatma özelliğini devre dışı bırak'ı seçin.

Sorunun ne olduğunu tesbit edebilmek için temiz ön yükleme yapmayı deneyin.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen sorun çözülmemişse tekrar yazın.

Nasıl Olduğunu anladım, açılıştan kastettiğiniz şeyi anlamadım.

Güvenli moda girmeden önceki ekran menüsünde dediğiniz yeri anlayamadım.

Güvenli modda
Başlat->Çalıştır->msconfig-> Başlangıç(Startup)
Oradaki programları kapatın.

Güvenli modda
Başlat->Çalıştır->msconfig-> Başlangıç(Startup)
Oradaki programları kapatın.
Dediğiniz işlemi yaptım fakat kuzenim oyun oynarken normal modda pc kendine tekrar Reset attı.

Dediğiniz gibi yapıp bilgisayarı açtım, ne olacağını şimdi bilmiyorum. Tekrardan Teşekkürler, mecburen bekleyeceğiz.

Windows 10 a geçin
Kuzenimin bilgisayarı Windows 10' du zaten. Sonra Windows 7' ye geçtiler, ben Windows sürümümü değiştirmeden sorunu çözmek istedim. Yine de teşekkürler.

Ekran kartı sürücüleriniz güncelleyin. Bir de sıcaklık değerlerinizi paylaşınız.
İlk olarak sıcaklık değerimi nasıl ölçebilirim, ikinci olarak ekran kartı sürücümü nereden güncelleyebilirim?

Dediğiniz gibi yaptım, bilgisayar ekranı kapandı ama kasa kapanmadı. Yani ekran kapandı ama bilgisayar kendini kapatmadı. Öylece kaldığı için tuşundan kapattık bilgisayarı. Başka önerebileceğiniz çözüm varsa yazabilir misiniz? Teşekkürler, iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…