Windows 7 Bluetooth kulaklık bağlama

Wolf_99

Decapat
Katılım
10 Nisan 2021
Mesajlar
180
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi Bluetooth kulaklığı bağlayamıyorum. Windows 7'de bunu nasıl çözebilirim?
 
Eğer bilgisayarınızda bir Bluetooth Adaptörü varsa işletim sistemi farketmeksizin bağlayabilirsiniz. İnternet üzerinden cihazınız dizüstü ise model numarası ile, harici bir bluetooth adaptörü kullanıyorsanız adaptör modeli ile sürücü araması yapıp güncel sürücüyü kurun. Eğer hala sorun çıkarıyorsa hizmetler üzerinden bluetooth servislerini kapatmış olabilirsiniz.
 
Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ama bir Bluetooth Adaptörüm yok.İnternet üzerinden sürücü kurma işlemi adaptör olmadan yapılabilir mi yoksa adaptör şart mı?
 
Merhaba,

birden fazla sebebi olabilse de sebep büyük ihtimalle sürücüdür. Bilgisayarınızda Bluetooth çalışıp da yalnızca kulaklığınızı mı bağlayamıyorsunuz yoksa bilgisayarda Bluetooth özelliği olmasına rağmen bu özellik mi aktif edilemiyor ? Önce bundan emin olmak gerekir.

Öncelikle

Bilgisayar>Sistem Özellikleri>Aygıt Yöneticisi kısmına girip açılan pencerede listelenmiş kısımda Bluetooth özelliğine dair bir sekme olup olmadığından emin olun.

Varsa, listedeki diğerleri gibi yalnızca başlık halinde mi yoksa diğerleri kapalı olduğu halde o sanki tıklanmış gibi alt sekmesi/sekmeleri de açık halde mi ?

Eğer açıksa ve alt sekmelerde sarı üçgen içinde minik ünlem işareti varsa bu alt sekmeye/sekmelere sağ tıklayıp yeniden açılan minik pencerede "Sürücü Yazılımını Güncelleştir" deyip "otomatik arama" seçeneği ile sürücüsünü internet üzerinden kendinin bulmasını sağlayın. (Büyük ihtimalle bulamaz ama belli de olmuyor bazen)

Eğer bulamazsa


bu linke girip (Sürücü-Ağ) kısmına girip "Broadcom 2070 Bluetooth Yazılım ve Sürücüsü" nü indirip çalışıtırın ve kurun. Yine olmazsa bu kez "Atheros Bluetooth Sürücüsü" nü deneyebilirsiniz.

Ek not: Bluetooth, bilgisayarlarda başka bazı kısımlar gibi spesifik bir şeydir ve doğru yazılım kurulmadığı sürece hele hele eski denebilecek modellerde çalışıyor gibi görünse bile ya da telefonu/kulaklığı görse dahi sağlıklı çalışmayabiliyor bazen.

Hiç bir şey yapamıyorsanız "Aygıt Yöneticisi" kısmına girip ekran görselini paylaşabilirsiniz. Buna göre adım adım neler yapılabilir diye sırayla bakılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı