Çözüldü Windows 7 çok kez mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

deseary

Picopat
Daha fazla  
RAM
2 gb
SSD veya HDD modeli
180gb
Ekran kartı
Via Chrome V9 (N3364)
İşlemci
Pentium T2130 1.86 ghz
Windows 7'den anlayan abiler bir yardım edebilir misiniz?
Elimde dede yadigarı 2006'dan kalma bir laptop var çocukluğumdan beri kullanırım.
İçinde Vista Ultimate yüklüydu fakat bildiğiniz üzere Vista performans açısından berbat bu yüzden Windows 7 Ultimate kurdum. İlk kurulduktan sonra açılışında bir sorun olmadı fakat ardından başlangıç onarmaya geçmeye başladı. Safemode geçmiyor F8'e de bastım CMD ile de denedim.
Fotoğrafları alttadır.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu bilgisayar benim için çok önemli.

Dosya Ekleri

• 20240205_175954.jpg
    20240205_175954.jpg
    276,4 KB · Görüntüleme: 191
  • 20240205_183746.jpg
    20240205_183746.jpg
    190 KB · Görüntüleme: 132
  • 20240205_193812.jpg
    20240205_193812.jpg
    269,9 KB · Görüntüleme: 116
  • 20240205_194944.jpg
    20240205_194944.jpg
    263,3 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hard diski şu an harici bir şekilde başka bir bilgisayara bağladım fakat bu sefer de maalesef nasıl ona kurulum yapacağımı bilmiyorum :).
O konuda da yardımcı olursanız sevinirim onun dışında bu konuya bir daha mesaj yazmayacağım size de yeteri kadar zahmet oldum günlerdir tekrardan teşekkür ederim :)

Normal BIOS'a girip USB'yi seçip temiz kurulum yapın kurulum bitince öbür bilgisayara takın. Eğer sorununuz çözülmezse teknik destek alın. Bundan sonrası bizi aşar :)
Windows XP ISO'yu Rufus ile bir USB belleğe yazdır. Boot menüsünden format atabilirsin. Güvenli moda gerek yok.

Anladım sağ olun. Peki bu haliyle format atabilir miyim veya işletim sistemini değiştirebilir miyim kolay bir yoldan? Yoksa yine safemode falan mı lazım?

Windows XP ISO'yu Rufus ile bir USB belleğe yazdır. Boot menüsünden format atabilirsin. Güvenli moda gerek yok.

Anladım çok sağ olun zahmet verdim size de. Sonuçları bizim emektarın kurma işlemi bitince paylaşırım :)

Bir sorun çıktı. Rufus ile XP ISO'sunu yazdım her şey tamam BIOS'tan sıralamayı USB bellek önce gelecek şekilde de ayarkladım fakat ne yaptıysam yapayım siyah ekran sol üstte yanıp sönen bir gri alt çizgi ile kalıyor. Elimde orijinal bir Vista CD'si var onu takıp (BIOS'tan sırayı değiştirdim) denedim yine aynı sonucu aldım. Yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Anladım çok sağ olun zahmet verdim size de. Sonuçları bizim emektarın kurma işlemi bitince paylaşırım :)

Bir sorun çıktı. Rufus ile XP ISO'sunu yazdım her şey tamam BIOS'tan sıralamayı USB bellek önce gelecek şekilde de ayarkladım fakat ne yaptıysam yapayım siyah ekran sol üstte yanıp sönen bir gri alt çizgi ile kalıyor. Elimde orijinal bir Vista CD'si var onu takıp (BIOS'tan sırayı değiştirdim) denedim yine aynı sonucu aldım. Yardım edebilir misiniz?

Siyah ekran hiç gitmedi mi? Anakart modeliniz UEFI desteklemiyorsa ve sizde UEFI şeklinde yazdırdıysanız algılamıyor olabilir. Microsoft'un kendi yazdırma programını deneyin bir de. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

Anladım sağ olun. Peki bu haliyle format atabilir miyim veya işletim sistemini değiştirebilir miyim kolay bir yoldan? Yoksa yine safemode falan mı lazım?
Hocam farklı bir bilgisayara iso dosyasını ve rufus indirin. Bilgisayara boş bir flash bellek takın, doluysa zaten işletim sistemk yazarken verileri silecek. Belleği ve iso dosyasını seçince başlatın. Belleği eski bilgisayara takıp boot tuşuna basın, gelen ekranda belleği seçip başlatın, kurulumu tamamlayın.

Siyah ekran hiç gitmedi mi? Anakart modeliniz UEFI desteklemiyorsa ve sizde UEFI şeklinde yazdırdıysanız algılamıyor olabilir. Microsoft'un kendi yazdırma programını deneyin bir de. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

Siyah ekran hiç gitmedi. USB'nin üzerinde bir ışık var taşınılabilir HDD'lerin üzerindekiler gibi veri akışında yanıp sönüyor olması gerek. Fakat hiçbir şey yanmadı. Bu kadar sorun yaratacağını bilseydim Windows 7'ye falan geçmezdim çektiğim çileye bak. Artık yarın bir şekilde deneyeceğim dediğiniz yöntemi. Olmazsa hard diski söküp yerine başka bir hard disk takacağım yeni kurulum yapıp. Tekrardan yardımınız için teşekkürler.
(Dipnot Vista kurulum CD'si ile denediğimde CD çok düşük devirlerde döndü sadece normalde çalışıyordu)

Hocam farklı bir bilgisayara ISO dosyasını ve Rufus indirin. Bilgisayara boş bir flash bellek takın, doluysa zaten işletim sistemk yazarken verileri silecek. Belleği ve ISO dosyasını seçince başlatın. Belleği eski bilgisayara takıp boot tuşuna basın, gelen ekranda belleği seçip başlatın, kurulumu tamamlayın.

Hocam dediğiniz her şey tamam. En son adımda boot menüsünde sıra ayarı yapsamda siyah ekranda takılı kalıyor.

Siyah ekran hiç gitmedi. USB'nin üzerinde bir ışık var taşınılabilir HDD'lerin üzerindekiler gibi veri akışında yanıp sönüyor olması gerek. Fakat hiçbir şey yanmadı. Bu kadar sorun yaratacağını bilseydim Windows 7'ye falan geçmezdim çektiğim çileye bak. Artık yarın bir şekilde deneyeceğim dediğiniz yöntemi. Olmazsa hard diski söküp yerine başka bir hard disk takacağım yeni kurulum yapıp. Tekrardan yardımınız için teşekkürler.
(Dipnot Vista kurulum CD'si ile denediğimde CD çok düşük devirlerde döndü sadece normalde çalışıyordu)

Hard disk değiştirmekte işe yarayabilir. XP kullanmaya devam edin bence siz 7 size biraz sıkıntı çektirir hep.

Hard disk değiştirmekte işe yarayabilir. XP kullanmaya devam edin bence siz 7 size biraz sıkıntı çektirir hep.

7 sisteme fazla geldi belli oluyor. Zaten RAM'ler çok yavaş yüksek ihtimalle bozuklar. En iyisi içini komple açıp yılların Kirin'i bir temizlemek RAM'lere bir göz atmak ve yeni bir HDD ile kurulum yapmak elimde başka çare kalmadı. Tabii önce dediğiniz yöntemi deneyeceğim oda olmazsa yapacak bir şey yok. Allah'tan eski laptopumdan çıkardığım 1 TB'lik bir HDD var uyumlu olur o.

7 sisteme fazla geldi belli oluyor. Zaten RAM'ler çok yavaş yüksek ihtimalle bozuklar. En iyisi içini komple açıp yılların Kirin'i bir temizlemek RAM'lere bir göz atmak ve yeni bir HDD ile kurulum yapmak elimde başka çare kalmadı. Tabii önce dediğiniz yöntemi deneyeceğim oda olmazsa yapacak bir şey yok. Allah'tan eski laptopumdan çıkardığım 1 TB'lik bir HDD var uyumlu olur o.

RAM'lerinize test yapsak bayağı bir adreste sıkışma görürüz. Bence düşündüğünüz yöntem mantıklı en iyisi…

RAM'lere test yapsak bence RAM'ler iki gün kendine gelemez ama :)
Ama o HDD ile de kurulmaz ise delireceğim. Bir daha tövbe işletim sistemine ellemek falan yok.

Ders almanız da güzel bir şey :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı