Resmi destek sonlandı, çoğu tarayıcı desteğini kesti, Steam'in de desteğini kesmeye 1 yıldan az zamanı kaldı. En sevdiğim işletim sistemi olsa bile maalesef ki evet, bitti.
Frutiger Aero ve Skeomorfist temalar benim için daima minimalist tasarımlardan ötededir. Maalesef ki iOS 7 ve Windows 8 çıkmasıyla beraber 2013'den intibaren diğer firmalar da minimalist bir temaya doğru ilerlediler.
Kişilerin zevkleri farklı olabilir ama Windows Aero kadar beğendiğim bir GUI yoktur.
Akıllı tahtalar bildiğim kadarıyla 3 faz halinde dağıtıldı. İlk faz tahtalar eğer okulunuz güncellemediyse Windows 7'dir. 2. Faz Windows 8, 3. Faz ise Windows 10/Pardus Etap kullanıyor genelde.
Ancak mesela bizde 1. faz tahtalara da Windows 10 kurmuşlar. Benzer durumlar yaşanabilir. Ayrıca Windows 8 dokunmatik ekranlı cihazların yükselişiyle de öne çıktığı için daha minimalist ve mobil bir yolu izledi. Şahsen benimde gördüğüm çoğu tahta Windows 8'di.
Modeller şu şekilde;
1. Faz: Siyah renkli i3 2. Nesil barındıran Vestel marka tahtalar
2. Faz: Açık Gri renkli i3. 4. Nesil barındıran Vestel marka tahtalar
3. Faz: Siyah renkli Arçelik marka tahtalar. İşlemciler partiden partiye değişkenlik gösterebiliyor o yüzden net bir bilgi yok ancak geneli i7.
Windows 7 sistemi kötü olanlar için ideal bir işletim sistemi fakat bazı uygulamalar destek vermeyebilir ki onunda çözümü her uygulamanın alternatifi mutlaka vardır ve o uygulamalar ile devam edilir. Windows 7 bitmiş olabilir ama halen daha kalbimizde.