Çözüldü Windows 7 Format Atarken Sürücü Seçme Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NsLion

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
77
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birçok kişinin de başına gelen durum benim de başıma geldi. İlk defa karşılaşıyorum bu durum ile ve henüz çözebilmiş değilim. USB 2.0'a takılı flash disk ve farklı portlara da taksam yine de çözüm olmuyor. Farklı ISO denedim yine çözüm olmadı. DVD'den Windows 7 kurulum yapabiliyorum fakat USB'den kurulum yapamıyorum. Asus Online Chat'den sordum bu durumu Secure Boot'u kapatman lazım dediler fakat kapatamıyorum aktif değil. Nasıl Disabled yaparım ?
Ekteki gibi BIOS ekran görüntüsü :

097cf7eb-8359-4e66-aad7-471a0f2cd48d.png


Anakart : Asus H110M-K
İşlemci : i5 - 7400
RAM: 4GB Kingston 2133 MHz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Son seçim olarak 32 ve 64 isimli klasörleri seçebiliyorum. Hem 32 hem 64 klasörünü seçtim her ikisinde de aynı sayıda. INF dosyaları listelendi ve her ikisinde de tek tek seçip yüklemeyi denedim fakat başarılı olmadı.
Bu görüntü her bir inf dosyasını yüklemeye çalıştıktan sonra aldığım uyarı:

wp1.jpeg


Bu da klasör seçimi:

wp2.jpeg


Sorunu an itibari ile çözmüş bulunmaktayım. Sizin önerdiğiniz şekilde çözdüm ama bu sefer ASUS sitesinden kartıma uygun sürücüleri buldum. USB 3.0 sürücüsünü indirdim ve masaüstüne çıkarttım. Daha sonra sürücü seç ekranında Göz At butonuna tıklayarak masaüstüne oradan da ZIP'ten çıkarttığım klasör içinden driver klasörüne geçip x64 klasörünü seçtim ve listeden seçip yükledim. Sonuç başarılı oldu. USB klavye ve Mous'a aktif oldu. Oradan devam ettim Format'a.

Aslında bu duruma ileride düşecek birisi için bir sorun daha var şöyle ki: Benim SSD üzerinde zaten bir sistem vardı ve ZIP'i çıkartıp kolayca erişebildim. Eğer bir sistem yüklü olmasaydı nasıl yapılırdı tabii bakmak lazım.

İndirdiğim dosya: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mi...036.600599751.1513613348-761686381.1511355978

İlginiz için teşekkürler @Recep Baltaş Bey.
Windows 7 için teknik desteğimiz bitti. 10 kurabilirsiniz:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal

Windows 10 güncel yonga setlerine destek verdiğinden dolayı disk seçim ekranında ek sürücü kurmanıza gerek yok.
İlginiz için teşekkür ederim fakat kullandığımız programın Windows 10'da çalışmamasından dolayı mecburen Windows 7 kullanmak zorunda kalıyoruz. Secure Boot'u kapatmak için ne yapmalıyım acaba Recep Bey?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef Recep Bey, Administrator şifresi de belirledim ancak yine Enable/Disable seçeneği pasif. CSM kapattım denedim açtım denedim yine de değiştiremedim ilgili kısım pasif.
 
USB belleğin içine anakart DVD'sinde yer alan “Auto_Unattend.xml” dosyasını ve “Auto_Unattend” klasörünü kopyalayıp deneyin.

Zaten kurlum ekranına kadar geçebiliyorsanız sizin Secure Boot ile bir işiniz yok. AHCI sürücüsünü kurduktan sonra sürücüler gelecek.
 
Dediğinizi deneyip olumlu olumsuz geri dönüş yaparım Teşekkür ederim Recep Bey. Secure Boot olayı da kafama takıldı. Biosu da güncelledim fakat hala açamadım. Asus sitesinden online chat ten sorsam da başka bir yol göstermiyor sadece bu şekilde(CSM Disabled) açabilirsiniz diyorlar. İlginç.
 
Dediğinizi denedim fakat sonuç yine aynı sürücü seçin diyor. Resimdeki şekilde kopyaladım dosyaları.
2. Fotografda BIOS ekranında boot seçeneklerindeki UEFI'yi seçtiğimde birşey olmuyor ekran gidip geliyor. Tekrar aynı ekranda kalıyor diğerini (TOSHIBA TRANS...) seçince boot ediyor yükleme ekranı geliyor ve USB mouse klavye de bu sefer pasif oluyor PS2 klavye takarak ilerliyorum ve sürücü soruyor yine.

asf.PNG
aaaaaa22.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı