Windows 7 Format Sonrası İnternetsiz Driver Yükleme

Serkan-_-

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bugün Windows 7 Profesyonel işletim sistemi kurdum. Formattan sonra fark ettim ki Ethernet Driverı da dahil birçok sürücü eksik. (USB bellekleri de okumuyor.)
Yani internete hiçbir şekilde erişilmiyor, driverları kuramıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

Bir şekilde bilgisayarına interneti bağlaman gerekiyor. Wifi varsa o da olur. Ya da;

CD halinde yükleme yapabiliyorsan önce bir internet kafeye gidip dosyayı CD'ye yüklemen ardından bilgisayarına aktarman gerekir.

Bazı yolları var hangisi işinize yararsa kullanabilirsiniz:
  • USB WiFi ya da Ethernet adaptörü ile internete bağlanmak ve sürücüleri indirmek.
  • Sürücüleri bulunduran USB'yi arka taraftaki klavye ve fare için konulan USB 2.0 portlarına takarak kurmayı denemek.
  • Sürücüleri kendi CD veya DVD'leri ile kurmak. Veya sonradan sürücüleri tek bir CD'de birleştirip kurabilirsiniz.
  • Sürücüleri içeren bir dahili sabit diski bilgisayara takmak.(Bunu her türlü algılayacaktır ama elinizde sabit disk yoksa yapamazsınız.)
  • (Tam psikopat işi) Bilgisayarın sabit diskini sökmek ve internet kafede bu diske gereken sürücüleri atıp eve gelince bilgisayarı açıp sürücüleri seçip kurmak.
  • Sürücüleri önyükleme sürecinde yükleyen bir Windows 7 kurulum imajı hazırlamak. (Kaby Lake sistemlerde Windows 7 kurmak için bu kesinlikle gerekli.)
  • Telefonu micro USB kablosu ile bilgisayara bağlamak ve telefona indirdiğiniz sürücüyü bilgisayar üzerinden kurmak.
Hiçbiriyle uğraşmak istemezseniz Windows 10 kurun. En legacy donanımlar için bile basit sürücüler kurar. Bu sayede internete kolayca erişip güncel sürücüyü indirebilir ya da Windows Update üzerinden edinebilirsiniz.

Nedense Windows 7'den vazgeçemiyorum. Ne zaman kursam Windows 7'yi hep bu sorunla karşılaşıyorum, karşılaşacağız da o garanti. Ama en güzel çaresi Android telefonunuz ile USB aracılığı ile nete girmek. Zaten telefonu USB kablosu ile bağlayınca telefonun ayarlar bölümünden internet paylaşımına girip USB bağlantısı ile net e gir diye tıklarsanız otomatik internete girecektir. Sonrasında'da, Driver Booster ile otomatik taradığınızda driverını bulup kuracaktır bu kadar basit. Windows 7'den vazgeçemeyenler için uğraşsız en güzel alternatif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi merhaba bir sorum olacak. Windows 7 kurdum ama driverler yüklenmedi. İnternete bağlanmıyor ve mouse ve flaş bellekleri görmüyor bilgisiyar. Sence windows 10 setupu olan bir flaş belleği görürmü boot menüsünde ??

Abi merhaba bir sorum olacak. Windows 7 kurdum ama Driver'ler yüklenmedi. İnternete bağlanmıyor ve mouse ve flash bellekleri görmüyor bilgisayar. Sence Windows 10 setupu olan bir flash belleği görür mü Boot menüsünde?

Görmesi gerekir tabii ki, artık Windows 7 sorun yaratıyor olmuyor. Kendim de sorun yaşıyordum, kablolu bağlantıyı görmüyordu. Telefonun interneti ile USB yolu aracılığı ile girip, Driver Booster'i kurup otomatik buluyordu, artık onda da sorun yaratıyor. Zaten mouse görmüyor diyorsun başka seçeneğin de yok gibi. Windows 10'u kurmalısın. PC umarım çok eski değildir. Anakart a bu şekil de girmeyi dene, girer ise flash diski de görecektik muhakkak.

Teşekkür ederim. Bilgisiyar benim değildi. Bir arkadaşın win 7 kurmamı istedi ama kurunca driverler yüklenmedi. Bende kendi bilgisiyarımda windows 10 flaş belleği hazırladım ama tam emin olamadım. Mouse yi görmüyorsa flaş belleğide görmezmi diye düşündüm bir an teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı