Windows 7 Key ile Nasıl Windows 10 UEFI Kurulum Yapılır?

Yattara

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba.
Elimde orjinal bir Windows 7 home premium key var. Denemedim ama büyük ihtimal tüm güncelleştirmeleri yaptıktan sonra Windows 10 yükseltme gelecektir. Burada herhangi bir sorun yok.

Benim merak ettiğim konu şudur. Ben Windows 10'u UEFi ile kurmak istiyorum dolayısıyla bir keye ihtiyacım var. Direk USB'den Windows 10 kurmak istiyorum ve Windows 7 keyim var.

Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?
Ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkürler.
 
İlk başta windows 10 64bit/32bit ikisinden birisini indirip usb yaz. Sonra bilgisayarını yeniden başlatıp biosa gir. Bios girdikten sonra bir kaç ayarlama yapıp , bilgisayarını usb ile başlat. Usb ile başlattığında zaten karşına windows 10 kurulumu gelecek , sonra key isteyecek, sonra kurucak.
 
Yükseltme yapmadan temiz kurulum yapmayın. Önce kullandığınız sürümü yükseltme yapın ve aktivasyon durumunu gördükten sonra temiz kurulum yapın. Yükseltme için güncelleme yapmanıza gerek yok. Windows 10 medya oluşturma aracı ile kurulum dosyasını indirin ve iso olarak kaydedin. Daha sonra aynı araç içerisinden yükseltme yapabiliyorsanız yapın. Aracı yeniden başlatmanız gerekebilir. Araç ile yükseltmeyi yapamazsanız zaten iso dosyasını indirdiğiniz için içeriğini winrar gibi bir programla açıp setup.exe'yi çalıştırarak yükseltme yapabilirsiniz. En üstteki bütün ayarlarınızı koruyan seçeneği seçerseniz kurduğunuz programlar ayarlar değişmez. Yükseltme yapıp aktivasyon yaptıktan sonra istediğiniz gibi temiz kurulum yapabilirsiniz. UEFI ile temiz kurulum yapmak için Rufus programıyla iso dosyasını USB'ye Uefi bilgisayarlar için GPT seçeneğiyle yazdırarak USB'den bilgisayarı başlatıp geçiş yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Önce yükseltme yapmamızın nedeni Win10'un donanım bazlı etkinleştirmesi ile mi alakalı? Ya da şöyle sorayım etkinleştirme bilgisini Win10 nereye işliyor?
 
Önce yükseltme yapmamızın nedeni Win10'un donanım bazlı etkinleştirmesi ile mi alakalı? Ya da şöyle sorayım etkinleştirme bilgisini Win10 nereye işliyor?
BIOS'a işleyebilirse işliyor. Eski sistemlerde işleyemediği için donanım bilgisini kendi sistemine kaydediyor. Siz aktivasyon yapmak istediğinizde sizin donanım bilginize bakıp onaylama işlemini gerçekleştiriyor.
 
Önce yükseltme yapmamızın nedeni Win10'un donanım bazlı etkinleştirmesi ile mi alakalı? Ya da şöyle sorayım etkinleştirme bilgisini Win10 nereye işliyor?
Evet. Yükseltmeden sonra Windows 10 lisansınızı anakarta işliyor. Ondan sonra temiz kurulum yapabilirsiniz. Ama kurulumda ürün anahtarı kısmına bir şey girmeyin. Atla'ya basın ve kurulumu tamamlayın. Kurulum bittikten sonra Windows, kendini etkinleştirecektir.
 
Bende şu anda Win 7 64 UEFI kurulu. Windows 10 güncelleştirmesi geldi. Ancak ben yükseltme yaptığımda Windows 10 UEFI mi olucak. Yoksa en baştan temiz kurulum mu yapmam gerekli ?
 
Öncelikle tüm cevaplar için teşekkürler. Benim şöyle bir sorum olacak. Laptopum önyüklemeli Windows'a sahip. Cd keyim var ancak kurulum cdsi yok. Sıfırdan Windows 10 kurulum yapılırsa büyük ihtimal keyi kabul etmiyecek. Çünkü sıkça sorulan sorular kısmında şöyle bişey gördüm.

Windows 7 ürün anahtarım doğrulanmıyor. Sorun nedir?
En yaygın sorun, site tarafından şu anda desteklenmeyen bir ürün için Yükseltme anahtarı, MSDN anahtarı, önceden yüklenmiş medya için ürün anahtarları veya Enterprise sürümü anahtarı gibi bir ürün anahtarı kullanmaktır. MSDN ürünlerine veya Enterprise sürümüne erişim için MSDN Portalını veya Toplu Lisanslama Hizmeti Merkezi'ni ziyaret edin. Yükseltmeler ve önceden yüklenmiş medya şu anda sitedeki araçlar tarafından desteklenmiyor.
Ürün anahtarınızın geçerli olduğunu düşünüyor ve hata iletisi almaya devam ediyorsanız, lütfen Destek birimiyle iletişime geçin.

Belki ben yanlış anlamış olabilirim. Ben şunu merak ediyorum. Bu key ile masa üstü bir pcye Windows 7 kurulup daha sonra Windows 10'a yükseltilip kullanılabilir mi? Bunu merak ediyorum. Diğer yandan bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Windows yükseltme ile biosa key yazması vs. bana pek yeterli bir cevap gelmedi. Elimde key varsa direk Windows 10 kuramayacak mıyım? Biraz saçma :)
 
Size şöyle bir özet geçeyim. Elinizde orijinal bir Windows 7 lisans anahtarı var. Ve siz bu anahtarı Windows 10'a geçmek için kullanmak istiyorsunuz. Sırasıyla şunları yapın:
1- Elinizdeki lisans anahtarı hangi Windows 7 sürümüne aitse o sürümü kurun.
2- Kurulumdan sonra ilk olarak Windows'u etkinleştirin, sürücüleri kurun ve "Windows 10 Home/Pro'ya Yükselt" hariç tüm güncellemeleri yapın.
3- Şimdi Windows 10 yükseltmenizi gerçekleştirin.
4- Yükseltmeden sonra Windows 10 Home/Pro sürümünüzün etkinleştiğinden emin olun.
5- Şimdi hangi Windows 10 sürümünü kurduysanız, temiz kurulum için aynı sürümde bir ISO dosyası edinin. (Media Creation Tool ile, veya Sosyal'de paylaşılan indirme linkleri ile.)
6- ISO dosyasını USB'ye veya DVD'ye yazdırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın, BIOS'ta UEFI'nin etkin olduğundan emin olun, ardından USB veya DVD'yi UEFI olarak boot edin.( USB ile daha hızlı bir kurulum yapabilirsiniz.)
7- Kurulum esnasında ürün anahtarı isteyen kısımları atlayın. Eğer kuruluma başlamadan önce Windows 10 etkinleşmemiş ise, bu seçenek işe yaramayabilir veya hiç gelmeyebilir.
8- Diskinizin GPT biçiminde olduğundan emin olun. Aksi takdirde UEFI kurulum yapamazsınız.
9- Windows'u kurun.
10- Bir Microsoft hesabı ile giriş yapmanız istendiğinde, yükseltmede kullandığınız Microsoft hesabı ile giriş yapın.
11- Windows 10'u kurduktan sonra Windows, kendi kendine etkinleşecektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı