Windows 7 kolayca nasıl kurulur?

Jack İşte

Kilopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
RAM
2 GB
Ekran kartı
Intel HD Graphics
Anakart
Galiba Gigabyte
İşlemci
Intel Pentium 1.80 Ghz
Arkadaşlar ben Windows 10 kullanıcısıyım. Windows 7'den Windows 10'a geçtim. Ama Windows 7'yi özledim. Normal kurulum aracını nereden bulabilirim? Bir de lisansım gider mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisansın gider. Technopat'ta Windows 7 orijinal ISO'lar mevcut. Kaç bit kullanıyorsan ona göre ISO indirip Rufus ile USB'ye yazdırıp format atar gibi kurulum yapmalısın USB'den boot edip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen lisans OEM değilse gider. ISO'yu indirip içini açıp Sources klasörüne girip oradan Setup.exe'yi çalıştırarak kurabilirsiniz Windows 7'yi. Fakat ben bunun yerine USB yoluyla temiz kurulum yöntemini öneririm. Windows 7 lisansınız her türlü gidecektir OEM değilse.

OEM olduğunu nasıl anlayacağım? Yani eğer OEM işlemciye yazılı lisans demekse öyle zaten sistem değiştirince gitmiyor.

@Jack İşte CMD'ye slmgr -dli yazın. Lisans türünüz belirtilecektir.

Hocam bu galiba OEM olduğunu gösteriyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-01-30 234942.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-30 234942.png
    6,5 KB · Görüntüleme: 85
Peki herkese teşekkürler.

Attığınız ekran görüntüsüne bakılırsa; eğer Windows 7 Professional kurarsanız lisansınız gitmez. Başka bir sürüm kurmayın. Professional sürüm kurduğunuzda lisansınız gitmeyecektir.
Peki hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı