Windows 7 Kullananlara Saygı Duruşu

• Konuyu başlatan Cryon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.569
Valla çift işletim sistemi şeklinde kullanıyorum genelde Windows 7'deyim.

İki sebepten dolayı Windows 10 kullanmıyorum.

Windows 10'un tasarım dili bana hitap etmiyor .Mesela "Ayarlar" diye "Modern"uygulama koymuşlar, oradan oraya yönlendiriyor. En sonunda "ek ayarlar"a ordan da Denetim masasına yönlendiriyor :)

Karmaşık bir yapısı var.

Birde ben telefonlara "root", "rom " gibi işlemler yapıyorum. Bunun için "ADB" denen bir yapı kullanıyoruz.

Bu betikleri çalıştırmak için "Komut satırı"na kod yazmamız lazım. Ancak Windows 10 "CMD" yapısını kısıtlamış, klasör içinde "Komut satırını burada aç" gibi seçenekler yok.
Yerine geçen "power shell" komut satırlarını çalıştırmıyor.

İkinci bir husus Windows 10 "Sürücü imza zorlaması" diye yapı getirmiş. ,cihaz "recovery" konumundayken bu yapı bağlantı kurulumunu engelleyip, hatta kesebiliyor.

Yazılım atarken birden bire bağlantıyı noktasını kaybederseniz telefona elveda dersiniz.
Bu anlamda Windows 7"Güvenli bir liman".

Son 2 haftadır Windows 10'u birkez dahi açmadım. Sanırım daha uzunca bir süre Windows 7 kullanağım.

Sadece sosyal medya ve film vs izlemek için kullanıyorsanız Linux dağıtımları denemenizi tavsiye ederim.

ekleme: Tırnak içine aldığım terimlerin birebir Türkçe karşılığı yok, varsa da ben bilmiyorum. Bilgilendirme halinde düzeltme yaparım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı