Windows 7 kurulumu başlamıyor

Karizmatik Emmi

Hectopat
Elimde Win7, Win8.1 ve Win10 sistemlerinin kurulu olduğu USB flash bellekler var. Örneğin elimdeki laptopa Win7 sistem kurmak istiyorum. Boot Device Menüsüne geldiğimde ve USB flash belleği seçtiğimde, hiçbir işlem yapmadan laptopu açıyor. Ama bu işlemi Win8.1 veya Win10 kurulu USB flash belleği taktığımda format ekranı geliyor ve işlemi gerçekleştirebiliyorum. Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir siteden ISO dosyası indir, onu rufus ile yaz. Yazmadan önce USB yi biçimlendirip eski haline getir. Normal hale gelsin, ondan sonra tekrar rufus ile bootable USB haline çevir. USB FLash belleği eski haline yani normal USB haline çevirmek için ilgili videoyu paylaşıyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kardeşim GPT ve MBR formatlarından dolayı Windows 7 başlamaz. HDD biçimini değiştirmen lazım. Tabi yedek almayı ihmal etme.

Bilgisayarınızda RAM 2 gb ise ve yüklemek istediğiniz Windows 7 64 bit ise yükleyemezsiniz, en azından ben böyle biliyorum.
8 GB ramli laptopta da aynı sorunu yaşadım. 4 GB ramli laptopta da.. Sıkıntı başka bir şey bence..
Kardeşim GPT ve MBR formatlarından dolayı win7 başlamaz. Hdd biçimini değiştirmen lazım. Tabi yedek almayı ihmal etme.
USB flash belleklere kurduğum sistemlerin hepsi MBR formatında.. win7'si de, win8.1'i de, win10'u da MBR formatında. Windows 7'yi görmüyorken, Windows 8.1 ve Windows 10'u görüyor.
Rufus ile yeniden yazdırıp deneyin.
Kaç kere denedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı