erkangurkan
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık olarak 10 gün önce bilgisayarıma format attım. Format attıktan sonra gerekli olan tüm sürücüleri en güncel versiyonları ile başarılı bir şekilde yükledim. Daha sonra bilgisayarımdan ses çıkmadığını farkettim. Aygıt yöneticisinde ses ile ilgili herşey en son versiyon ve güncel görünüyor. Bir çok farklı yöntem denememe rağmen bir türlü bilgisayardan ses alamadım. Şimdi kendi çapımda denediğim bir kaç çözüm yolunu yazacağım.
Anakart'ın sitesinden en son ses sürücüsünü yükledim olmadı.
Realtek'in sitesinden en güncel sürümü yükledim olmadı.
Bilgisayar'ın en son güncelleştirmelerini yükledim olmadı.
Daha eski sürüm ses sürücülerini yükledim (Vista sürücüsüde dahil olmadı)
Anakart'ta öncelikli takılı olan HD Audio kablosunu çıkarıp, AC97'yi taktım denedim olmadı.
Bios'ta tüm ses ayarlarını enabled yaptım olmadı.
Bunlar gibi farklı yöntemler denedim ama maalesef sonuç alamadım. Windows 7 Ultimate 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Bazı arkadaşlar bios güncellemesi ile sorunun çözülebileceğini söylediler. Açıkçası bios güncellemeyi bilmiyorum, anakart'a daha önce hiç bios güncelemesi yapılmadı. Bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum. Anakart'ın orjinal driver cd'sini bulamıyorum. Daha önce format attığımda orjinal cd'sinden ses sürücüsünü sorunsuz yüklemiş ve ses almıştım. Bilgisayar'ın arka panel ses jack girişlerinde de bir sorun görünmüyor. Oksitlenme, yamulma, vs.. Makina'yı oldukça temiz kullandığımı söyleyebilirim.
Anakartım
Anakart - RAMPAGE IV EXTREME - ASUS
Aşağıdaki resimlerde Realtek Audio yöneticisinde arka panel ses girişleri pasif görünüyor. Ayarlar ile çok oynadım ama olmadı. Şöyle bir durum var, Arka panel ses girişine kulaklık taktığım zaman bazen derinden ssss diye bir ses geliyor, bazen de ara ara cızırtı. Evet arkadaşlar, az çok derdimi anlatmaya çalıştım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler, saygılar.
Anakart'ın sitesinden en son ses sürücüsünü yükledim olmadı.
Realtek'in sitesinden en güncel sürümü yükledim olmadı.
Bilgisayar'ın en son güncelleştirmelerini yükledim olmadı.
Daha eski sürüm ses sürücülerini yükledim (Vista sürücüsüde dahil olmadı)
Anakart'ta öncelikli takılı olan HD Audio kablosunu çıkarıp, AC97'yi taktım denedim olmadı.
Bios'ta tüm ses ayarlarını enabled yaptım olmadı.
Bunlar gibi farklı yöntemler denedim ama maalesef sonuç alamadım. Windows 7 Ultimate 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Bazı arkadaşlar bios güncellemesi ile sorunun çözülebileceğini söylediler. Açıkçası bios güncellemeyi bilmiyorum, anakart'a daha önce hiç bios güncelemesi yapılmadı. Bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum. Anakart'ın orjinal driver cd'sini bulamıyorum. Daha önce format attığımda orjinal cd'sinden ses sürücüsünü sorunsuz yüklemiş ve ses almıştım. Bilgisayar'ın arka panel ses jack girişlerinde de bir sorun görünmüyor. Oksitlenme, yamulma, vs.. Makina'yı oldukça temiz kullandığımı söyleyebilirim.
Anakartım
Anakart - RAMPAGE IV EXTREME - ASUS
Aşağıdaki resimlerde Realtek Audio yöneticisinde arka panel ses girişleri pasif görünüyor. Ayarlar ile çok oynadım ama olmadı. Şöyle bir durum var, Arka panel ses girişine kulaklık taktığım zaman bazen derinden ssss diye bir ses geliyor, bazen de ara ara cızırtı. Evet arkadaşlar, az çok derdimi anlatmaya çalıştım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler, saygılar.