Windows 7 Kurulurken 0x80070241 hatası

İki ihtimal:
  • Bozuk ISO
  • Bozuk sabit disk
İndrdiğin ISO'ya SHA1 doğrulaması yap. Kaynak ile sendeki dosyanın SHA1 değeri tutuyorsa sabit diskin bozuk muhtemelen. Zaten bu kapasiteli diskler çok eski, çoktan ölmüş olması muhtemel.
Bilgisayar açılmıyor ve açılsa bile ne Boot menüsünü açabiliyorum ne de BIOS menüsünü. F7 F8 vb tuşları denedim ancak sonuç alamadım.

Arızalı sabit disk/SSD genelde bilgisayarı kitler ya da yavaşlatır.

Bu arada Recep Beyi ilk defa Windows 7 kurmak isteyen birine yardım ettiğini görüyorum 😆
Benim bildiğim sistem dosyaları C'ye kurulur.

Kurmak istediğiniz diski silip kurulum yapmanız lazım, bunu yaparsanız Windows 10 silinecektir. Size tavsiyem dualboot yapın, dualboot ile sorunsuz Windows 7 kurulumunu tamamlarsanız Windows 10'u silin.

Dualboot falan bilmiyorum daha net bir çözüm veya tavsiyeniz var mıdır Windows 7'yi bir şekilde kurmam gerekli.

Ekranda gördüğünüz tüm diskleri silin (Eğer yedek diskiniz varsa onu silmeyin), en sonda boş kalan bir disk olacaktır onu seçip kurulumu başlatın. (Kurulum hatalı olabilir ve hatalı olursa sistem açılmayacaktır çünkü Windows 10'u silmiş oluyoruz)

Cihaz kaç yılından kalma bu arada?

1579376577084.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı