Windows 7 laptop yavaş çalışıyor

Kyuasra

Picopat
Birkaç ay önce Windows 7 başlatılıyor ekranında sabit kaldı böyle bir konu açmıştım. O konudaki laptopu şimdi açmayı başardım ama çok yavaş çalışıyor. Mesela Google 1 saat girmiyor veya videoları takılarak gösteriyor ve tekrar başlatınca açılmasını yaklaşık 2 saat bekliyorum, bunu nasıl çözebilirim?

Not: Flash belleğim olmadığı için format atamıyorum.

Sistem nedir? Bakım yapın, laptopu temizleyin, termal macunlarını yenileyin. HDD sahibiyseniz Linux Mint Cinnamon kurun, Windows kullanmak istiyorsanız 8.1 Embedded Industry Pro kurun, gereksiz program barındırmayın. Sürücülerinizi güncel tutun, SSD ve RAM bellek takviyesi yapın. Hiç olmadı Windows 7'nin Aero modundan çıkın.

Sistem nedir? Bakım yapın, laptopu temizleyin, termal macunlarını yenileyin. HDD sahibiyseniz Linux Mint Cinnamon kurun, Windows kullanmak istiyorsanız 8.1 Embedded Industry Pro kurun, gereksiz program barındırmayın. Sürücülerinizi güncel tutun.
1648924710914.png
1648924757271.png

Herhangi bir anormal durum yok, sistem bileşenleri de Windows 7'yi çalıştıramayacak kadar kötü değil. Tekrarlıyorum, sürücüleri güncelleyin, termal macunları kontrol edin, laptop kirliyse temizleyin, sistemin yük altındaki sıcaklık değerlerini kontrol edin. HDD sahibiyseniz ve DirectX 12 ile işiniz yoksa Windows 8.1 Embedded Industry Pro kurun. Hala yavaş çalışıyorsa büyük ihtimalle HDD fişi çekmiştir.

@Kyuasra Hocam sisteminiz günlük işleri görecek seviyede. Temiz bir Windows kurulumu yapın, sürücüleri eksiksiz yükleyin. Attığınız ekran görüntüsünde ekran kartlarınızın sürücüleri tam yüklenmemiş gözüküyor.

64 bit işletim sistemi kurun. Mevcut işletim sisteminiz 32 bit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı