Windows 7 lisansını yeni bilgisayara aktarmak ve yükseltmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dogacel

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar şuan ki bilgisayarım eskimeye başladı ve içinde Windows 7 Home Premium orijinal var.Elimde windows 7 diski yok sadece windows 7 kurtarma CD'si var. Ben yeni bir bilgisayar toplayacağım ve bu bilgisayara bu orjinal windowsu kurup 8.1'e yükseltmek istiyorum.Bununla ilgili detaylı bilgi verebilecek var mı çünkü yükseltme işlemi windows 7 kuruluyken mi oluyor yoksa windows 7 keyi yükseltilip cd ile mi kuruluyor bilmiyorum.Şimdiden teşekkürler...

Şimdi windows 8.1 yükseltmesi aldığımda bu benim eski keyimi mi yükseltcek ?

Windows 8.1 varken neden Windows 7 ?
Windows 7'im var ve bilgisayar toplayacağım yeni bilgisayara 7'yi yükselterek 8.1 kuracağım diyorum.Peki eski bilgisayarın harddiskini söksem sonra formatlayıp yeni bilgisayarın ssdsine atsam sonra 8.1'e yükseltsem orjinal mıi olur ?

Olmaz, olmaz, olmaz. Sen bu sevdadan vazgeç. O lisans kullandığın sistem içindir. Biosa gömülüdür.
Yükseltme işlemi ücretlidir. Yani yine Windows 8.1 lisansı satın alman gerekir.
Anlatamıyorum galiba zaten windows 8.1 yükseltme alacağım fakat yeni bilgisayara eski windowsu deaktive edip kuracağım bu şekilde orjinal kalcak ve 8.1'e yükseltcem.Ama nasıl deaktive etcem veya harddiski taşısam sonra formatlasam ve yükseltsem olur mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı