Windows 7 Mavi Ekran Sorunu

Zekcek

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler. Eklerde de belirttiğim gibi 15-20 dakikada bir mavi ekran alıyorum. Bunu çözümü ne olabilir? İnternet'te herkes farkı cevaplar vermiş. Doğru işe yarayabilecek bir kaynak bulamadım.
Windows 7 desteğinin bittiğini biliyorum ama 2 ay bu bilgisayarı kullanmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.
Dump Dosyası
XML:
  <?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes" ?>
- <Events>
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power" Guid="{0F67E49F-FE51-4E9F-B490-6F2948CC6027}" />
  <EventID>6</EventID>
  <Version>0</Version>
  <Level>2</Level>
  <Task>6</Task>
  <Opcode>0</Opcode>
  <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
  <TimeCreated SystemTime="2019-08-20T06:20:07.925613000Z" />
  <EventRecordID>10022</EventRecordID>
  <Correlation />
  <Execution ProcessID="4" ThreadID="48" />
  <Channel>System</Channel>
  <Computer>Admin-pc</Computer>
  <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
  <EventData />
- <RenderingInfo Culture="tr-TR">
  <Message>Bilinen bir bellenim sorunu nedeniyle bazı işlemci performans güç yönetimi özellikleri devre dışı bırakıldı. Güncelleştirilmiş bellenim için bilgisayar üreticisiyle görüşün.</Message>
  <Level>Hata</Level>
  <Task />
  <Opcode>Bilgi</Opcode>
  <Channel>Sistem</Channel>
  <Provider>Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power</Provider>
  <Keywords />
  </RenderingInfo>
  </Event>
  </Events>

Windows 7 desteği henüz bitmedi. 14 Ocak 2020 de bitecek. Windows Update'den güncelleyin. Sisteminiz eski olduğu için Windows 7 desteği olmayabilir. Güncellerseniz sorun çözülebilir.

Yanlış Bilgilendirme
Evet. Tahmin etmiştim. Sisteminiz çok eski ve Windows 7'yi sisteminiz kaldıramadığından mavi ekran veriyor. Genelde bu işlemciden olur ve sizdeki işlemcinin aynısı bir ara bende vardı. Gerçekten yavaş. Ancak Windows 7 kullanmak istiyorsanız size birkaç çözüm önerim var tabii. Ancak diğerlerinin dediği gibi update deneyebilirsiniz.

1. BIOS üzerinden işlemci ve kasa sıcaklığını kontrol edin (ortalama 10-20 dk kontrol öneriyorum) zira aşırı ısınmadan işlemci kendini koruma altına almaya çalışacaktır. Bu yüzden Windows kernel hatası veriyor.

2. Eğer sistem ısınıyor ise termal macun yenilemesi deneyebilirsiniz. Bu ısınma sorununu ortadan kaldırabilir.

3. Hata kodunuzu araştırınca kayıt defteri ile ilgili sorunlar karşıma çıktı. Advanced System Care gibi yazılımlarla kayıt defterinizi düzenlemeyi düşünebilirsiniz.

4. Bu sistemle oynayacağınız oyundan bir şey beklemeyin ki zaten beklemediğinizi de düşünüyorum. Bu yüzden bir kereye mahsus temiz kurulum deneyin. Eğer yine çözülmediyse bu Windows 7'nin sizle alıp veremediği birşey var demektir

5. Bu sistemi sadece internette gezinme, forumları dolaşma, video izleme, döküman yazma gibi işlerde kullanıcaksanız linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz zira eski sistemlere uyarlanan dağıtımlar bile her zaman desteklendiğinden öneririm. Xubuntu, Lubuntu gibi dağıtımlar işinize yarayacaktır.
Veya daha akıcı olmasını istiyorsanız Neverware'ın geliştirdiği CloudReady işletim sistemini kuabilirsiniz. Zira Linux'dan bile daha iyi bir internet deneyimi verecektir.

6. Eğer hiçbir şekilde sistemi kapanmadan alı koyamadıysanız bu sistemi artık rafa kaldırma zamanı gelmiş demektir. Ucuza bulabileceğiniz birçok farklı laptop, netbook veya eski bundan 4-5 kat daha iyi sistemleri ikinci elden bulabilirsiniz. Ancak 2.el sistemlerin riskli olabileceğini göz ardı etmeyin. Maddi imkanlarınız yeterse ucuz bir laptop alabilirsiniz

Memtest ile sisteminizi test edin sonucu paylaşın.
Opera yerine Chrome kullanın. Son zamanlarda RAM veya HDD değişliği yapıldı mı?
Ram değiştirildi. En yakın zamanda memtest sonuçlarını yollayacağım.
Chrome kullanıyordum deneme amaçlı operaya geçtim, belki daha az ram yer diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…