Windows 7 mikrofon sorunu

Leuwenhook

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Daha önceden Pardus kullanıyordum. Pardus'ta ses sorunları (mikrofon) yüzünden geri Windows 7'ye geçmek zorunda kaldım. Ama bu mikrofon sorunu hala devam ediyor. Pardus'a geçmeden önce bu sorun yoktu. Kasanın bütün girişlerini denedim fakat sorunu çözemedim.

HP Compaq dc7700 Small Form Factor. Kulaklığımı tanıyor.
Kulaklığı başka bilgisayarda denediniz mi? Bu kulaklığın sıkıntılı olduğunu yazmış bir kullanıcı. Gerçi sadece ondaki üründe sıkıntı ortaya çıkmış olabilir ama mikrofonunun arızalandığından bahsediyordu.
Vista için ses sürücüsü:
Destek sayfası:

Son düzenleme:
Kulaklığı başka bilgisayarda denediniz mi? Bu kulaklığın sıkıntılı olduğunu yazmış bir kullanıcı. Gerçi sadece ondaki üründe sıkıntı ortaya çıkmış olabilir ama mikrofonunun arızalandığından bahsediyordu.
Vista için ses sürücüsü:
Destek sayfası:
Tek benim bilgisayarda çalışmıyor. Başka normalde çalışan kulaklıkları da denedim çalışmıyor.
Dediğiniz sürücüyü indirdim kurdum ve bilgisayarı yeniden başlattım ama yine mikrofonum çalışmıyor maalesef.

Tek benim bilgisayarda çalışmıyor. Başka normalde çalışan kulaklıkları da denedim çalışmıyor.
Dediğiniz sürücüyü indirdim kurdum ve bilgisayarı yeniden başlattım ama yine mikrofonum çalışmıyor maalesef.
Peki, bilgisayarınızın hangi ses yongasını kullandığına baktım ve üretici sayfasında ALC262 yazdığını gördüm. Aşağıdaki sürücü paketinde bu yongaya ait olan sürücü mevcut.
Realtek ALC262 32-bit sürücüsü:
Realtek ALC262 64-bit sürücüsü:
Bunlara ek olarak; Bios'unuzu varsayılan değerlere sıfırladıktan sonra bu sürücüyü kurmayı deneyin.
Denedikten sonra sonucu yazarsınız. Kolay gelsin.
Ekleme: Aşağıdaki paketleri de deneyebilirsiniz. Yalnız bu paketlerde yonga bilgisini göremedim.
Realtek High Definition Audio Codec (Windows 7 / 8/ 8.1/ 10 32-bit):
Realtek High Definition Audio Codec (Windows 7 / 8/ 8.1/ 10 64-bit):

Son düzenleme:
Peki, bilgisayarınızın hangi ses yongasını kullandığına baktım ve üretici sayfasında ALC262 yazdığını gördüm. Aşağıdaki sürücü paketinde bu yongaya ait olan sürücü mevcut.
Realtek ALC262 32-Bit sürücüsü:
Realtek ALC262 64-Bit sürücüsü:
Bunlara ek olarak; BIOS'unuzu varsayılan değerlere sıfırladıktan sonra bu sürücüyü kurmayı deneyin.
Denedikten sonra sonucu yazarsınız. Kolay gelsin.
Ekleme: Aşağıdaki paketleri de deneyebilirsiniz. Yalnız bu paketlerde yonga bilgisini göremedim.
Realtek High Definition Audio codec (Windows 7 / 8/ 8.1/ 10 32-Bit):
Realtek High Definition Audio codec (Windows 7 / 8/ 8.1/ 10 64-Bit):

İlgin için çok teşekkür ederim ama şu noktayı anlamadım, BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra mı sürücüleri kurmalıyım? Yoksa tam tersi mi?

İlgin için çok teşekkür ederim ama şu noktayı anlamadım, BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra mı sürücüleri kurmalıyım? Yoksa tam tersi mi?
Evet, öncelikle Bios ayarlarını sıfırlayın. Hatta ben olsam interneti keser, eski sürücüyü kaldırır, Bios'u sıfırlar ve yeni sürücüyü kurardım.
Not: eski sürücüyü DDU kullanarak da kaldırabilirsiniz.
Yerin dibi not: İnterneti kesmemizin sebebi; olur da bilgisayarınız Windows Update üzerinden bir sürücü bulup kurmak isterse bu duruma engel olmaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı