Windows 7 oyun oynarken ekranda noktalar oluşup kitleniyor

Emre can Kaya

Centipat
Daha fazla  
Bir gün önce mavi ekran hatası diye yazmıştım. Bir hoca yardımcı oldu LoL'e 1 el atamazken 6 7 el attım sonra 3 4 saat sonra bir daha girdim ekranda noktalar belirip ekran kapandı.

Mindump dosyamı atıyorum.
Çözüm bulur musunuz? Şimdiden teşekkürler.
AMD Radeon HD R5 220
Intel(r) Xeon(r) GPU 2.83 GHz.

Debugging Details:

SYMBOL_NAME: Atikmpag+E798

MODULE_NAME: Atikmpag

IMAGE_NAME: atikmpag.sys

STACK_COMMAND: Thread. Cxr; KB

FAILURE_BUCKET_ID: 0x116_IMAGE_atikmpag.sys

OS_VERSION: 7.1.7601.17514

BUILDLAB_STR: Win7sp1_rtm

OSPLATFORM_TYPE: X64

OSNAME: Windows 7

FAILURE_ID_HASH: {E300AA8C-6915-3F37-7957-D2e4FC30A6FD}

Followup: MachineOwner
---------

Ekran kartınızdan dolayı hata vermiş.
-İlk olarak başlat kısmına aygıt yükleme ayarları yazın ve oradan "hiçbir zaman Windows Update'den yazılım yüklemeyi" seçin
-Ekran kartı driverini tamamen silin ve internetten sürücü modelinize ve işletim sistemine uygun yazılımı yükleyin.
-Bunları yaptıktan sonra devam ediyorsa ekran kartınız fazla ısınıyor olabilir. Termal macunlarını değiştirin.

Debugging details:

Symbol_name: Atikmpag+E798

Module_name: Atikmpag.

Image_name: atikmpag.sys

Stack_command: Thread. Cxr; KB.

Faılure_bucket_ıd: 0x116_IMAGE_atikmpag.sys

Os_versıon: 7.1.7601.17514

Buıldlab_str: Win7sp1_rtm.

Osplatform_type: X64.

Osname: Windows 7

Faılure_ıd_hash: {E300AA8C-6915-3F37-7957-D2e4FC30A6FD}

Followup: Machineowner.
---------

Ekran kartınızdan dolayı hata vermiş.
-İlk olarak başlat kısmına aygıt yükleme ayarları yazın ve oradan "hiçbir zaman Windows Update'den yazılım yüklemeyi" seçin.
-Ekran kartı driverini tamamen silin ve internetten sürücü modelinize ve işletim sistemine uygun yazılımı yükleyin.
-Bunları yaptıktan sonra devam ediyorsa ekran kartınız fazla ısınıyor olabilir. Termal macunlarını değiştirin.

Bugün aynı dediğini yaptıydım. Sorun çözüldüydü oyunu kapattım Windows uptadteden bazı şeyler indirdi ondan sonra olduydu zaten.
Ekran kartı hatası. Sıcaklık, uyumsuz ya da eski sürücü, donanımsal hata veya bağlantıda temassızlık gibi sorunlardan kaynaklanıyor olabilir. Bence sebep Windows 7 de olabilir. Siz iyisi mi önce bir Windows 10 kurun.

Kuramıyorum hocam compare exchange 128 hatası alıyorum.

Bugün aynı dediğini yaptıydım sorun çözüldüydü oyunu kapattım Windows uptadteden bazı şeyler indirdi ondan sonra olduydu zaten.

Kuramıyorum hocam compare exchange 128 hatası alıyorum.

Windows Update Windows 7 de bazı hatalara yol açıyor sistem geri yükleme yapın yaptıktan sonra güncelleştirmeleri kapatın.

Xeon işlemcinin modelini söylersen daha net yanıt verebilirim ama muhtemelen işlemcin 64 bit desteklemiyor ve sen 64 bit kurmaya çalışıyorsun ya da sisteminin BIOS'u güncel değil ve dolayısıyla UEFI kurulumu desteklemiyor. Tam işlemci ve anakart modelini yazarsan daha kesin ve net bir şey söyleyebilirim.
Şu haliyle deneyebileceğin şeyler: BIOS'u güncelleyip gerekirse BIOS ayarlarından UEFI desteğini aktif hale getirmek ya da Windows 10'un 32 bit sürümünü kurmayı denemek.

Xeon işlemcinin modelini söylersen daha net yanıt verebilirim ama muhtemelen işlemcin 64 Bit desteklemiyor ve sen 64 Bit kurmaya çalışıyorsun ya da sisteminin BIOS'u güncel değil ve dolayısıyla UEFI kurulumu desteklemiyor. Tam işlemci ve anakart modelini yazarsan daha kesin ve net bir şey söyleyebilirim.

Xeon işlemcinin modelini söylersen daha net yanıt verebilirim ama muhtemelen işlemcin 64 Bit desteklemiyor ve sen 64 Bit kurmaya çalışıyorsun ya da sisteminin BIOS'u güncel değil ve dolayısıyla UEFI kurulumu desteklemiyor. Tam işlemci ve anakart modelini yazarsan daha kesin ve net bir şey söyleyebilirim.
Şu haliyle deneyebileceğin şeyler: BIOS'u güncelleyip gerekirse BIOS ayarlarından UEFI desteğini aktif hale getirmek ya da Windows 10'un 32 Bit sürümünü kurmayı denemek.

BIOS'um güncel Windows 7 64 Bit ama tam bilmiyorum 15 yaşımdayım pcim yeni oldu öğreniyorum yavaş yavaş.
Evet sistem geri yüklemede yeni yüklediğiniz için büyük ihtimal silinir.

Peki nereye kadar silmem lazım mesela o olaydan 6 saat önce bay bir güncelleştirme yaptıydım 176 tane sorunsuzdu sonra bir güncelleme daha yapıyordum bu yapılamaz dedi inatla internetten bakıp yaptım onla alakası olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı