Windows 7 Professional bilgisayar Windows 10'a nasıl yükseltilir?

xcq06

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar benim bilgisayarım uzun zamandan beri benimle ve artık yükseltmek istiyorum. Media Creation Tool'u indiriyorum kurulum güzel güzel giderken güncellemeler alınıyor kısmında 4 5 saat takılı kalıyor. Önerileriniz var mı ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam bende yıllardır windows 7 pro 64 bit kullanıyorum. harddisk silinmeden windows 10 a nasıl yükseltebilirim

@xcq06 @balci2401 Boş USB'nizin olduğunu varsayıyorum.
Eğer yoksa Ventoy indirmek yerine ISO'yu indirdikten sonra doğrudan 7. adıma atlayın.

1. Windows 10 ISO'sunu indirin.
2. Boş USB'niz varsa bilgisayara takın.
3. Ventoy'u indirip yükleyin.
4. Language kısmından dili Türkçe yaptıktan sonra şuna benzer bir ekran gelmelidir, seçenek kısmından bölüm yapısını GPT olarak seçip güvenli önyükleme desteğini açın ve ardından Kur'a basın. (Bunu yapmadan önce her ihtimale karşı USB'nizi exFAT olarak biçimlendirin.)
1762166301248.png

5. USB'niz Ventoy adıyla görünecektir, ISO dosyasını olduğu gibi atın.
6. ISO dosyasına çift tıklayıp açın ve ardından setup.exe'yi açın. Ekrandaki yönergeleri izledikten sonra Windows 10 kurulmuş olması gerekiyor, Windows 7 kurulumunuz ise "Windows.old" klasörüne taşınacaktır.

USB'niz yoksa;
7. ISO'yu indirdikten sonra Windows + R yapıp diskmgmt.msc yazdıktan sonra C diskinize gelip "birim küçült" dedikten sonra küçültülecek alan miktarı için 10 GB yani yaklaşık 10000 MB'lık bir alan girin.
1762166618949.png

Sonrasında oluşacak olan ayrılmamış alana sağ tıklayıp "yeni basit birim" dedikten sonra hiçbir şeyi değiştirmeden ilerleyin.

8. İndirdiğiniz ISO dosyasının içindekileri WinRAR veya 7-Zip ile bir klasöre çıkartın.
1762166963362.png

9. Oluşan klasörün içindeki dosyaları yeni oluşturduğunuz diskin içine olduğu gibi atın.
10. Yeni oluşturduğunuz diske girip setup.exe'yi açıp 6. adımdan devam edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı