Windows 7 sarı ünlem hataları nasıl giderilir?

Qwains

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Turkey
Daha fazla  
HP laptop 15RA-0XX modeline format atıp Windows 7'ye düşürdüm, sistem kötü olduğu için. Şu anda da internete bağlanamıyorum. Device Manager'da Ethernet Controller ve network Controller'ın yanında sarı bir işaret var ve "other devices" bölümündeler. Yanlarında birkaç tane daha sarı işaretli şeyler var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Aldığım hataları SS atacağım.

Ünlem işaretli olanların donanım kimliğini yazın.

Örnek:
Ekran görüntüsü 2025-07-08 004536.png

Son düzenleme:
Hocam aynı donanım için çakışan sürücüler varsa: Sağ tıklayın → “Cihazı kaldır” → Bilgisayarı yeniden başlatın düzelir. Sorun devam ederse Teknoloji Destek Hattı bu konuda uzak bağlantı ile size destek olabilir aramanızda fayda var.

Üstteki ikisinin sürücülerin bulup kurdum alttakilerin ID'sini atıyorum

PCI DATA
PCI\VEN_8086&DEV_22DC&SUBSYS_80867270&REV_35

PCI Encryption
PCI\VEN_8086&DEV_2298&SUBSYS_832C103C&REV_35
SM Bus controller
PCI\VEN_8086&DEV_2292&SUBSYS_832C103C&REV_35

Unknown device
ACPI\INT3400
Unknown device
ACPI\INT3403
Unknown device
ACPI\MSFT0101

Şuan işteyim ara ara bakacağım.

Troubleshoot yaptığımda bu sorun çıkıyor

Hocam aynı donanım için çakışan sürücüler varsa: Sağ tıklayın → “Cihazı kaldır” → Bilgisayarı yeniden başlatın düzelir. Sorun devam ederse Teknoloji Destek Hattı bu konuda uzak bağlantı ile size destek olabilir aramanızda fayda var.
Çakışan sürücü olup olmadığını nerden anlayabilirim

@turko35408 müsait misiniz hocam?

Son düzenleme:
Sizin sorununuza çakışma ile ilgili değil doğru sürücü kurulumu yapmanız gerek. Ayrıca kalan PCI DATA, PCI Encryption ve SM Bus controller sürücülerinin eksik olması, sistemin genel performansını etkileyebilir. Ama internet bağlantısında da sorun yaşatmaması gerekir.

Üstteki ikisinin sürücülerin bulup kurdum alttakilerin ID'sini atıyorum

PCI DATA
PCI\VEN_8086&DEV_22DC&SUBSYS_80867270&REV_35

PCI Encryption
PCI\VEN_8086&DEV_2298&SUBSYS_832C103C&REV_35
SM Bus controller
PCI\VEN_8086&DEV_2292&SUBSYS_832C103C&REV_35

Unknown device
ACPI\INT3400
Unknown device
ACPI\INT3403
Unknown device
ACPI\MSFT0101

Şuan işteyim ara ara bakacağım.

Troubleshoot yaptığımda bu sorun çıkıyor

Çakışan sürücü olup olmadığını nerden anlayabilirim

@turko35408 müsait misiniz hocam?

Sizin sorununuza çakışma ile ilgili değil doğru sürücü kurulumu yapmanız gerek. Ayrıca kalan PCI DATA, PCI Encryption ve SM Bus controller sürücülerinin eksik olması, sistemin genel performansını etkileyebilir. Ama internet bağlantısında da sorun yaşatmaması gerekir.
Hocam o zaman doğru sürücüler kurmadım diyeceğim fakat laptop için çıkan sürücü bu idi. Formattan önce gayet düzgün bir şekilde internete bağlanabiliyordum. Acaba HP nin bu modelinin Windows 7 desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Hocam o zaman doğru sürücüler kurmadım diyeceğim fakat laptop için çıkan sürücü bu idi. Formattan önce gayet düzgün bir şekilde internete bağlanabiliyordum. Acaba HP nin bu modelinin Windows 7 desteklememesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Veyatta kurduğum iso dosyasında bir sıkıntı olabilir mi ?

@Fatih ATEŞ @turko35408 sizler de müsait olursanız dilediğiniz bir vakitte adım adım en baştan yapabiliriz hocalarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı