Murat Can Şimşek
Gigapat
Daha fazla
- Cinsiyet
- Diğer
Windows 7 indirmeye karar verdim ama önce hangi konunuzdaki rehberi yapmam gerekiyor? Bu mu yoksa diğer konu mu?Merhaba arkadaşlarbu makalemde sizlere desteği sonlandırılmış olan Windows 7 için önemli bir güncelleme paketi sunacağım . Bu güncelleme paketi ile çoğu sorunlar çözülür, bazı oyunların açılmama sorunlarını da halledebilecek güzel bir paket. Format sonrasında Windows 7 sisteminize ilk kurmanız gereken update paketi olarak kullanırsanız sorun yaşamazsınız.
UpdatePack7R2 adında Çevrim Dışı önemli Windows 7 güncellemerini yükleyen ve gereksiz güncellemeleri barındırmayan paket sayesinde Windows 7 'yi halen günümüzde sorunsuz olarak kullanabileceksiniz. Elbette Windows 10 sistem gereksinimi isteyen bir çok oyunu oynayamazsınız . (Steam'da bazı oyunlar sistem gereksinimi olarak Windows 10 istese bile bir kısmı halen Windows 7'de çalışabiliyor aklınızda bulunsun, bunun bir listesi malesef elimde yok.) Bir önceki açmış olduğum konuda verdiğim güncellemelerin üstüne bunları kurduğumda sistemin daha da kararlı ve hızlı çalıştığını fark ettim, bu konunun yararlı olacağına eminim. Konu sabitlenirse Windows 7 kullanmak isteyen ama hangi güncellemeleri manuel olarak kuracağını bilmeyen bir çok kişiyi büyük bir dertten kurtaracağımı biliyorum.
Kurulum:
Oldukça basittir sadece ileri ileri diyerek kurulumu başlatın, bilgisayarınız duruma göre 7-8 kere, belki daha az belki daha fazla duruma göre yeniden başlatılacak.
Boyut: 803.67 MB
Sistem Gereksinimleri
Windows 7 SP1 ve Server 2008 R2 SP1 (32 ve ya 64 Bit)
Server 2008(Sunucu bilgisayara kurulu sistemdir)
Virus Total: Dosya boyutu çok yüksek olduğu için koyamadım özür dilerim , ben anti virüs kullanmıyorum ama siz yinede taratın bir şey çıkacağını sanmıyorum çıksa bile false positive olabilir.
İndirme Linki:
MediaFire (indirme linki)
Önceden açmış olduğum Windows 7 konusu
Herkese performanslı günler!
Sebebi Windows 10'da ne yaparsanız yapın, kaç tane forum dolaşırsanız dolaşın, kaç tane youtube videosu izlerseniz izleyin. Performans artırmak için yaptığınız hiç bir ayar input lag(giriş gecikmesi)'ni engellemeyecektir. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yüksek FPS değerleri alırsanız alın input lag yaşıyorsunuz. Bu çok ince bir çizgi ve fark edilmesi zor, bir bilgisayar oyununda fareyi sağa sola çevirdiğinizde ekrandaki görüntünün aynı hızda olması gerekiyor. Windows 10'da bu çok yüksek, sebebi DWM'nin gereksiz yere input lag yaratması (gerçi kapatsan bile başka entegreler yine de input lag yaratır. Hadi diyelim debloat (basitçe Windows 10 ile gelen gereksiz her şeyden kurtulmak) yaptınız. İşe yaramaz o input lag sülük gibi peşinize yapışır. Windows 7 de böyle bir sorun yok! Üstüne Intelligent standby list cleaner ISLC programıyla current timer resolution 0,4882ms değerlerine getirebiliyoruz. Üzgünüm ama ben performans hastasıyım. Bu yüzden Windows 7.
Öncelikle forumdan Windows 7 Home Premium x64 iso dosyasını barındıran konuyu bulun ve Rufus aracılığı ile USB belleğinizde bir boot oluşturun. Format işleminizi yapmadan önce gerekli yedeklemeleri ve driver kurulum dosyalarına sahip olduğunuzdan emin olun. Kurulum sonrasında ilk konuda vermiş olduğum KB updatelerini tek tek yükleyin, daha sonrasında bu konuda verdiğim kurulum paketini yükleyin. (Verdiğim kurulum dosyası, ilk açtığım konudaki güncellemeleri barındırıp barındırmadığını bilmediğimden böyle yapmanı istedim, şuan kullandığım sistem bu şekilde sıkıntısız ve kararlı çalışmakta.) Paket kurulumu bittikten sonra sistem sorunsuz bir şekilde açılıp kullanılmaya başlandığında Win + R tuşuna basıp çalıştırı açalım ve oraya "services.msc" yazıp Enter'a basınız. Oradan Windows Update 'yi tamamen devre dışı kalacak şekilde bıraktığımızda sistemi sıkıntısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Bazı internet sitelerine girerken güvenlik sertifikası SSL gibi hata verebilir, normaldir, gelişmişe tıklayıp siteye devam et diyin (işletim sistemi eski olduğundan böyle yapıyor, devam et dedikten sonra bir daha size aynı hatayı vermez). İyi forumlar dilerim, varsa başka sorularınız cevaplamaktan memnuniyet duyarım.Windows 7 indirmeye karar verdim ama önce hangi konunuzdaki rehberi yapmam gerekiyor? Bu mu yoksa diğer konu mu?
Merhaba arkadaşlarbu makalemde sizlere desteği sonlandırılmış olan Windows 7 için önemli bir güncelleme paketi sunacağım . Bu güncelleme paketi ile çoğu sorunlar çözülür, bazı oyunların açılmama sorunlarını da halledebilecek güzel bir paket. Format sonrasında Windows 7 sisteminize ilk kurmanız gereken Update paketi olarak kullanırsanız sorun yaşamazsınız.
updatepack7r2 adında çevrim dışı önemli Windows 7 güncellemerini yükleyen ve gereksiz güncellemeleri barındırmayan paket sayesinde Windows 7'yi halen günümüzde sorunsuz olarak kullanabileceksiniz. Elbette Windows 10 sistem gereksinimi isteyen birçok oyunu oynayamazsınız . (Steam'da bazı oyunlar sistem gereksinimi olarak Windows 10 istese bile bir kısmı halen Windows 7'de çalışabiliyor aklınızda bulunsun, bunun bir listesi maalesef elimde yok.) Bir önceki açmış olduğum konuda verdiğim güncellemelerin üstüne bunları kurduğumda sistemin daha da kararlı ve hızlı çalıştığını fark ettim, bu konunun yararlı olacağına eminim. Konu sabitlenirse Windows 7 kullanmak isteyen ama hangi güncellemeleri manuel olarak kuracağını bilmeyen birçok kişiyi büyük bir dertten kurtaracağımı biliyorum.
Kurulum:
Oldukça basittir sadece ileri ileri diyerek kurulumu başlatın, bilgisayarınız duruma göre 7-8 kere, belki daha az belki daha fazla duruma göre yeniden başlatılacak.
Boyut: 803.67 MB.
sistem gereksinimleri
Windows 7 SP1 ve server 2008 R2 SP1 (32 veya 64 Bit)
Server 2008(sunucu bilgisayara kurulu sistemdir)
VirusTotal: Dosya boyutu çok yüksek olduğu için koyamadım özür dilerim , ben anti virüs kullanmıyorum ama siz yine de taratın bir şey çıkacağını sanmıyorum çıksa bile false positive olabilir.
İndirme linki:
MediaFire (indirme linki)
Önceden açmış olduğum Windows 7 konusu
Herkese performanslı günler!
sebebi Windows 10'da ne yaparsanız yapın, kaç tane forum dolaşırsanız dolaşın, kaç tane YouTube videosu izlerseniz izleyin. Performans artırmak için yaptığınız hiçbir ayar input lag(giriş gecikmesi)'ni engellemeyecektir. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yüksek FPS değerleri alırsanız alın input lag yaşıyorsunuz. Bu çok ince bir çizgi ve fark edilmesi zor, bir bilgisayar oyununda fareyi sağa sola çevirdiğinizde ekrandaki görüntünün aynı hızda olması gerekiyor. Windows 10'da bu çok yüksek, sebebi Dwm'nin gereksiz yere input lag yaratması (gerçi kapatsan bile başka entegreler yine de input lag yaratır. Hadi diyelim debloat (basitçe Windows 10 ile gelen gereksiz her şeyden kurtulmak) yaptınız. İşe yaramaz o input lag sülük gibi peşinize yapışır. Windows 7 de böyle bir sorun yok! Üstüne ıntelligent standby list cleaner ıslc programıyla current timer resolution 0, 4882ms değerlerine getirebiliyoruz. Üzgünüm ama ben performans hastasıyım. Bu yüzden Windows 7.
Ben diğer konudaki güncellemeler değilde direk bu konudaki güncellemeleri yapıyorum şuan. Yanlış mı yapıyorum? Yanlışsa dediğiniz gibi baştan yapabilirim.Öncelikle forumdan Windows 7 Home Premium x64 iso dosyasını barındıran konuyu bulun ve Rufus aracılığı ile USB belleğinizde bir boot oluşturun. Format işleminizi yapmadan önce gerekli yedeklemeleri ve driver kurulum dosyalarına sahip olduğunuzdan emin olun. Kurulum sonrasında ilk konuda vermiş olduğum KB updatelerini tek tek yükleyin, daha sonrasında bu konuda verdiğim kurulum paketini yükleyin. (Verdiğim kurulum dosyası, ilk açtığım konudaki güncellemeleri barındırıp barındırmadığını bilmediğimden böyle yapmanı istedim, şuan kullandığım sistem bu şekilde sıkıntısız ve kararlı çalışmakta.) Paket kurulumu bittikten sonra sistem sorunsuz bir şekilde açılıp kullanılmaya başlandığında Win + R tuşuna basıp çalıştırı açalım ve oraya "services.msc" yazıp Enter'a basınız. Oradan Windows Update 'yi tamamen devre dışı kalacak şekilde bıraktığımızda sistemi sıkıntısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Bazı internet sitelerine girerken güvenlik sertifikası SSL gibi hata verebilir, normaldir, gelişmişe tıklayıp siteye devam et diyin (işletim sistemi eski olduğundan böyle yapıyor, devam et dedikten sonra bir daha size aynı hatayı vermez). İyi forumlar dilerim, varsa başka sorularınız cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Ben yaptığımı söyledim sadece, ama eğer sen bi önceki konuyu yapmadan direkt bu konuyu yapmışsan ve sistemde bir sorun yaşamadıysan demekki her şey yolunda demektirBen diğer konudaki güncellemeler değilde direk bu konudaki güncellemeleri yapıyorum şuan. Yanlış mı yapıyorum? Yanlışsa dediğiniz gibi baştan yapabilirim.
Baştan format attım içim rahat etmedi,Ben yaptığımı söyledim sadece, ama eğer sen bi önceki konuyu yapmadan direkt bu konuyu yapmışsan ve sistemde bir sorun yaşamadıysan demekki her şey yolunda demektir
Bunun hakkında bir yazı okumuştum eğer iso dosyası eski ise güncelleme yapmıyor zaten, yeniyse son güncellemeleri kafasına göre falan yapıyor gibisinden. İşi garantiye almak için tüm işlemleri internet bağlantısı olmadan yapın, araya telemetri güncellemeleri girmesin onlar sistemde pürüz bırakabiliyor.Baştan format attım içim rahat etmedi,bu arada bu dediklerinizi yaptıktan sonra reset atarken internet kablosunu çekecek miyim? Ayrıca daha sonrasında da Windows Update üzerinden denetlemem gerekecek mi? Yoksa direk update hizmetini devre dışı mı bırakayım?
Hocam ilk konudaki update'leri kuramadım ikinci konudaki link ile indirdim şuan bir sorun yok.Bunun hakkında bir yazı okumuştum eğer iso dosyası eski ise güncelleme yapmıyor zaten, yeniyse son güncellemeleri kafasına göre falan yapıyor gibisinden. İşi garantiye almak için tüm işlemleri internet bağlantısı olmadan yapın, araya telemetri güncellemeleri girmesin onlar sistemde pürüz bırakabiliyor.
Öncelikle rehberiniz çok yararlı ancak birkaç şeyi düzeltmem gerekiyor. 7, 10'dan daha az input laga sahip, bu kesinlikle doğru. 10'a ne yaparsanız yapın, 7'deki input lagı alamazsınız.Sebebi Windows 10'da ne yaparsanız yapın, kaç tane forum dolaşırsanız dolaşın, kaç tane youtube videosu izlerseniz izleyin. Performans artırmak için yaptığınız hiç bir ayar input lag(giriş gecikmesi)'ni engellemeyecektir. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar yüksek FPS değerleri alırsanız alın input lag yaşıyorsunuz. Bu çok ince bir çizgi ve fark edilmesi zor, bir bilgisayar oyununda fareyi sağa sola çevirdiğinizde ekrandaki görüntünün aynı hızda olması gerekiyor. Windows 10'da bu çok yüksek, sebebi DWM'nin gereksiz yere input lag yaratması (gerçi kapatsan bile başka entegreler yine de input lag yaratır. Hadi diyelim debloat (basitçe Windows 10 ile gelen gereksiz her şeyden kurtulmak) yaptınız. İşe yaramaz o input lag sülük gibi peşinize yapışır. Windows 7 de böyle bir sorun yok! Üstüne Intelligent standby list cleaner ISLC programıyla current timer resolution 0,4882ms değerlerine getirebiliyoruz. Üzgünüm ama ben performans hastasıyım. Bu yüzden Windows 7.