Windows 7 “starting windows” yazısında takılı kaldı

Bora Berge

Zeptopat
Katılım
8 Nisan 2024
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1TB SSD
Ekran kartı
RTX 3070 ti
Anakart
MSİ
İşlemci
12. Nesil İntel i7
Selam.
Benim Windows 11 işletim sistemli RTX 3070 Ti GPU'ya sahip 12. nesil Intel i7 işlemciye sahip MSI bir laptopum var ve buna Windows 7 Dual boot olacak şekilde yüklemeye çalışıyordum ancak bir sorunla karşılaştım. USB'ye ISO dosyasını atayıp bilgisayarı USB'den başlattıktan sonra “windows loading files” benzeri bir yazi ekrana çıkıp sonra starting Windows ekranına geliyor ama sadece yazı çıkıyor karşıma logo bile çıkmıyor. Ve öylece takılı kalıyor. Daha önceden de bu sorunu araştırıp CSM'yi açmayı USB legacyi Support'u açmayı denedim ama olmadı maalesef ne yapabileceğimi bilen var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    99,5 KB · Görüntüleme: 24
Dual boot W7 yüklemeye çalıştığınızı yazmışsınız.
Yüklediniz ve sonrasında mı bu sorun oluştu?
Yoksa yükleyemediniz ama yüklemeye çalıştığınız için mi bu sorun oluştu?
===> Dual boot sistem kurmak için önce eski olan Windows sürümünü sonra yeni olanı kurmak daha sağlıklıdır. Eski olanın sonradan kurulması yaşadığınız sorun vb sebep olabilir.
-------------------------------
W11 kurulum USB sini takarak USB den başlatın. Yükleme ekranında seçeneklerden onarmayı seçin. Öncelikle başlangıç onarmayı deneyin.
 
Dual boot W7 yüklemeye çalıştığınızı yazmışsınız.
Yüklediniz ve sonrasında mı bu sorun oluştu?
Yoksa yükleyemediniz ama yüklemeye çalıştığınız için mi bu sorun oluştu?
-------------------------------
W11 kurulum USB'sini takarak USB'den başlatın. Yükleme ekranında seçeneklerden onarmayı seçin. Önceklikle başlangıç onarmayı deneyin.

Yani halihazırda bir Windows 11 işletim sistemim var sadece yanına verilerimi kaybetmeden Windows 7 kurmak istiyorum. Ve yükleme ekranında başlangıç onarma seçeneği yok direk açılıyor “starting windows” ekranı. Ya da ben sizi tam anlayamadım ve Windows 7'yi USB'den başlattım sadece daha kurulumunu yapmadım. Windows 7'nin kurulumu bitmedi yani.

MBR olarak mı GPT olarakmı yazdırdın.

Aslında ikisini de denedim ama ikisi de olmadı.
 
Anlaşıldı. W11 i henüz kurmadınız, kurmaya çalışıyorsunuz.
Çok gerekli değil ise kurulumdan vazgeçmenizi tavsiye ederim.
A) Diskin başında bulunan EFI bölümüne zarar vererek W11 'i de kullanamaz hale gelebilirsiniz.
B) W11 UEFI ve GPT kurulum yapmışsınızdır. W7 de bu ayarlarla kurulamıyorsa farklı BIOS ayarları gerektirdikleri için kursanız bile istediğiniz gibi kullanamayabilir ve her seferinde BIOS ayarlarını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

**** Önceki mesajımda da belirttiğim gibi dual boot sistem kullanmak için ilk önce eski Windows sürümü sonra yeni Windows sürümü kurulmalı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı