Windows 7 thinpc hızlı mıdır?

O zaman Starter'da kalın. İleride de bilgisayarınızı SSD ve RAM ile yükselterek Windows 10 kullanırsınız.

SSD ve RAM PC'nin fiyatını geçiyor benim amacım Windows'ta kalarak yükseltme yapmadan en yüksek performansı elde etmek.

Hocam nerdeyse aynı özelliklerde bir eski laptop'um var. Windows 8.1 Single Language kurarsanız performans gözle görülür biçimde artacaktır. HDD ile beraber 6 saniyede açılıyor.

Hocam neredeyse aynı özelliklerde bir eski Laptop'um var. Windows 8.1 Single Language kurarsanız performans gözle görülür biçimde artacaktır. HDD ile beraber 6 saniyede açılıyor.

Denedim driver sorunu yaşadım.

Thin pc doğrudan windows un çıkardığı bir sürümdür. 1.2 ghz atom işlemcili tablette bir süre kullandım gayet hızlıydı ama kullandığım zamanlarda türkçe dil desteği yoktu ve güncelleme almıyordu nasıl kuruyorsan hep o şekilde kalıyordu. Şimdi durum nedir bilmiyorum .

Thin PC doğrudan Windows'un çıkardığı bir sürümdür. 1.2 GHz atom işlemcili tablette bir süre kullandım gayet hızlıydı ama kullandığım zamanlarda Türkçe dil desteği yoktu ve güncelleme almıyordu nasıl kuruyorsan hep o şekilde kalıyordu. Şimdi durum nedir bilmiyorum.

Güncelleme desteği zaten bitti dil desteği hala yok zaten umrumda değil.

Modifiye edilmiş Windows sürümleri güvenli değildir. Windows 7 Starter'de kalsın.
Güzel kardeşim Windows 10 ya da 11 ya da macOS ya da Ubuntu ya da bildiğin herhangi bir işletim sistemi bir güncelleme aldığında "modifiye edilmiş" oluyor.

Modifiye işlemi resmi kanallar ile yapılıyorsa kolay kolay sorun yaşamazsın. Kolay kolay yaşamazsın diyorum çünkü Windows bir güncelleme aldığında sıkıntı çıkabiliyor. Olası bir durum bu.

Core 2 Duo işlemcili 2 GB RAM'li bir laptopum var. Şu an üstünde Windows 7 starter var Windows 7 Thin PC diye bir şey duydum, sizce geçmeli miyim?

Windows 7 Thin PC, resmi kanallardan dağıtılmış bir sürüm. Yani gündelik kullanımda sorun yaşamazsın.

Bunun dışında bir çok resmi olmayan modifiye de mevcut. Ben de bazı müşterilerime bunları kurdum ve ben de test ettim, gündelik olarak bir sorun yaşatmadılar. Ama her zaman risk var. Senin yaşamamış olman durumu değiştirmez ama sorun yaşatacak diye de bir kanun yok :)
Sizin sorun yaşamamanız başkasının da yaşamayacağı anlamına gelmez. Modifiye edilmiş Windows sürümlerine arkaplanda çalışan çeşitli zararlı yazılımlar enjekte edebiliyorlar. Birkaç kez tespit ettim.

Windows Thin PC ya da Windows Embedded 8.1 Industry Pro Evaluation işini görecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı