Windows 7 UEFI kurulum

UEFI haricinde normal şekilde kurulum yapabilirsiniz.

Rufus ile USB belleğe yazdırırken NTFS dosya sisteminde ve MBR formatında yazdırmanız gerek. BIOS'tan UEFI ve Secure Boot'u kapatmanız gerek.

Sisteminizde SSD var mı? Bir de işlemciniz Ryzen mi?
Evet 2 tane SSD var, biri 120 GB SATA. Diğeri ise 970 Evo Plus 500GB Nvme. İşlemcim ise Ryzen 2600X.

Evet 2 tane SSD var, biri 120 GB SATA. İşlemcim ise Ryzen 2600X.
SSD'li ve Ryzen bir sisteme Windows 10 kurmanızı öneririm. Sürücü sorunu yaşamazsınız. UEFI mi bilmem ne mi derdiyle uğraşmazsınız. Bazı oyunlar ve yazılımlar da yavaş yavaş Windows 7'den desteğini çekiyor.

Ben kaşınıyorum, Windows 7 kuracağım diyorsanız; Ryzen işlemcilerin Windows 7 desteği var mı, bilmiyorum. Windows 7 kurduğunuzda Disk Birleştirme'yi kapatmayı ve TRIM'i açmayı unutmayın. Komut penceresini yönetici olarak açın ve fsutil behavior set disabledeletenotify 0 komudu ile TRIM'i açın.

Ekleme: TRIM'i açtıktan sonra Disk Birleştirme ekranında SSD'leriniz Katı Hal Sürücüsü olarak görünüyorsa sorun yok, Disk Birleştirme'yi kapatmayabilirsiniz.

Son düzenleme:
SSD'li ve Ryzen bir sisteme Windows 10 kurmanızı öneririm. Sürücü sorunu yaşamazsınız. UEFI mi bilmem ne mi derdiyle uğraşmazsınız. Bazı oyunlar ve yazılımlar da yavaş yavaş Windows 7'den desteğini çekiyor.

Ben kaşınıyorum, Windows 7 kuracağım diyorsanız, Ryzen işlemcilerin Windows 7 desteği var mı, bilmiyorum. Windows 7 kurduğunuzda Disk Birleştirme'yi kapatmayı ve TRIM'i açmayı unutmayın. Komut penceresini yönetici olarak açın ve fsutil behavior set disabledeletenotify 0 komudu ile TRIM'i açın.

Ekleme: TRIM'i açtıktan sonra Disk Birleştirme ekranında SSD'leriniz Katı Hal Sürücüsü olarak görünüyorsa sorun yok, Disk Birleştirme'yi kapatmayabilirsiniz.
Siz Windows 7 baya bir çözmüşsünüz ya ben bilene uzun süre Win 7 kullandım bu kadar bilgili birisi değilim, helal olsun valla, peki çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun, ben bir deneyim olmazsa tabi ki Win 10 kullanacağım.

Yapacağımız işlemlerin Legacy veya UEFI ile alakası yok. Öncelikle şuradan Windows 7 x64 seçerek LAN, Utilities, Chipset ve RAID yaptı veya yapacaksanız SATA başlığındaki RAID sürücülerini indirmeniz gerekiyor. İndirdikten sonra hepsini arşivden çıkartıp (tabii arşivdeyse) bir klasörde toplamalısınız. Buraya kadar kolay.
Daha sonra NTLite indirip imajınızı input olarak seçerek sürücü entegre bölümünden hem boot.wim, hem install.wim'den kuracağınız versiyona bu sürücüleri eklemelisiniz. İşlemi tamamladıktan sonra elde edeceğiniz imajdan sorunsuzca isterseniz UEFI, isterseniz Legacy kurulum yapabilirsiniz. Eğer bunları yapmasaydık en azından USB sürücüleri olmasaydı, RAID yaptıysanız da RAID sürücüleri olmasaydı Windows kurulmazdı. Windows kurulduktan sonra attığım sayfadaki geri kalan sürücüleri de kurmanız gerekiyor. En son da ekran kartını kurarsınız, rahat edersiniz. İşlemler sırasında takıldığınız veya emin olmadığınız bir yer olursa buradayım.
Düzenleme: Utilities'i indirmenize gerek yok, onda USB sürücüsü yokmuş. USB sürücüleri Chipset'in içinde varmış.
Eski bi konu ama size özelden nasıl ulaşabilirim.

Windows 7'yi yüklemek için UEFI'yi ayarlamak bazı adımlar gerektirir. UEFI'yi destekleyen bir Windows 7 sürümüne (SP1 gibi) sahip olduğunuzdan emin olun. UEFI menüsüne girin ve önyükleme modunu UEFI olarak ayarlayın. Güvenli Önyükleme'nin devre dışı bırakıldığından emin olun. Ardından, GPT dağıtımına sahip önyüklenebilir bir flash sürücü oluşturun. Uygun sürücüyü seçerek Windows'u yükleyin. Kurulumdan sonra, UEFI ayarlarını gerektiği gibi yapılandırın. Aktivasyon anahtarı Windows 10 resmi Microsoft ortaklarından alınabilir - Hypest-key.

Windows 7'yi yüklemek için UEFI'yi ayarlamak bazı adımlar gerektirir. UEFI'yi destekleyen bir Windows 7 sürümüne (SP1 gibi) sahip olduğunuzdan emin olun. UEFI menüsüne girin ve önyükleme modunu UEFI olarak ayarlayın. Güvenli Önyükleme'nin devre dışı bırakıldığından emin olun. Ardından, GPT dağıtımına sahip önyüklenebilir bir flash sürücü oluşturun. Uygun sürücüyü seçerek Windows'u yükleyin. Kurulumdan sonra, UEFI ayarlarını gerektiği gibi yapılandırın. Aktivasyon anahtarı Windows 10 resmi Microsoft ortaklarından alınabilir - Hypest-key.
UEFI kurulabilir ama CSM'yi aktif ettikten sonra, yoksa önyüklemeyken "Windows başlatılıyor" yazısında takılıyor.

Siz Windows 7 bayağı bir çözmüşsünüz ya ben bilene uzun süre Windows 7 kullandım bu kadar bilgili birisi değilim, helal olsun vallahi, peki çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldun, ben bir deneyim olmazsa tabii ki Windows 10 kullanacağım.

Acaba memnun musunuz Windows 7'den ve nasıl kurdunuz bende starting Windows'ta kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı