Windows 7 ürün anahtarı birden fazla bilgisayarda kullanılabilir mi?

450071

Decapat
Bir Windows 7 ürün anahtarı birden fazla bilgisayarda kullanılabilir mi? Bildiğim kadarıyla toplu kullanılan bir türü var bir de tek kullanımlık bir türü var. Ancak yanlış da biliyor olabilirim. İnternette araştırınca bir sitenin olur dediğine başka sitede olmaz demiş. Kafa karışıklığı oluyor. Mesela internette bir site var; Bahsettiğim Site Bu. Birkaç tane Windows 7 ürün anahtarı sıralamış sürümlerine göre. Bunları başkası kullanmış ise bende kullanabiliyor muyum?

OEM, Retail ve VOLUME_MAK keyler vardır, ilk ikisi aynı anda tek bilgisayarda kullanılır, MAK key ise şirketler için bir lisanslama keyidir, aynı anda birden fazla bilgisayarda kullanılabilir.
İlk ikisini aynı ayna tek bilgisayarda kullanırız demişsin peki bilgisayarımda kullanıyordum sonra format attım attıktan sonra kullanabilir miyim? Ya da bilgisayarımda kullanıyordum ve farklı bir bilgisayar aldım aynı ayda olduğu için onda kullanamıyor değil mi?

İlk ikisini formattan sonra kullanabilirsin, ama OEM keyi başka bilgisayara taşıyamazsın, bir bilgisayara girersin ve ömür boyu o bilgisayarda kullanılır, Retail ise başka bilgisayara aktarılabilir, ama dediğim gibi aynı anda kullanılmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı