Windows 7 Ultimate SP1 X86'da Windows güncellenmiyor

Dostum ben güncellemeleri alamaz demedim sadece destek bitti dedim. Alacağı güncellemeler zaten eski. Artık güncelleme gelmiyor anlamında diyoruz. Güncellemeleri yüklese bile işletim sistemi zamanla stabilite sorunu yaşayacak.
Farkındayım ama adam Windows 7 yüklemek istiyorsa sonuçları biliyordur. Nede olsa her yerde haber oldu.

Hayır. Daha sonraki kurulumlarımı Technopat Sosyal üzerinden elde ettiğim bir Moderatör tarafından paylaşılmış başka bir Orjinal ISO dosyası ile yaptım. Sorun devam ediyordu. Galiba sorun Windows 7'de. Şuan 2. işletim sistemi olarak Windows 8.1 kullanıyorum sorun yok. 7'de oluşuyor bu tür sorunlar. Artık Update sunucularının olduğunu zannetmiyorum. Bir de etkinleştirmezseniz de Update'leri yüklemeniz engellenebilir. Benim Windows 7'de böyle bir hata mevcuttu. 30-40 Liraya bir lisans alırsanız sorun belki çözülebilir. Ben nostalji amaçlı sürekli bir bir şeyler kurup sildiğim için Windows 10 dışındaki kurduğum Windowslarda lisans bulunmuyor.

Arkadaşlar sorun işletim sistemlerinde değil. Bugün Windows 95 bile kursanız Windows Update sunucuları çalışıyor. Sorun şurada, Microsoft geçtiğimiz yıllarda Update sunucusuna ait imzaları SHA-2 ile değiştirdi. Bu sebeple Windows 7 ilk çıktığında piyasada olan SHA-1 yöntemiyle genellikle sunucu bağlantısını veya indirilen güncelleme dosyalarını doğrulayamıyor ve haliyle güncelleme yapamaz hale geliyor. Windows 10 bile ilk çıktığında SHA-2 desteğine sahip değildi.

Windows Update için SHA-2 yamalarını kurarsanız sorunsuz şekilde Update aracını çalıştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı