Kendi bilgisayarimda. Ayni günde 5 kere Windows 7, 5 kere 8.1 kurdum. Ayni oyunu 7'de oynadım, 8.1'de oynadım. Hemen hemen ayni ama ince ayrintilar 8.1'de belirgin değil.
Örnek vermek gerekirse, Tomb Raider GOTY oyununda mağaraya girince suyun yansimasi tavana vuruyor. Bu 8.1'de yok. Batman Arkham City'de yoğun kar ve şiddetli yağmur yağışı da 8.1'de yok.
Yani burdan çıkaracağımız konu, grafik yapili oyunlarda Windows 7. Ama düşük grafikli oyun oynarsanız veya isterseniz 8.1'de gerçekten FSP artiyor ama görüntü kalitesi de düşüyor. Ve bu resmin çok etkisi var. Bunlari kaldirinca Windows 8.1 ezip geçiyor.
Sizin gibi at gözlüklü insanlar sadece tek bir yöne bakar. Windows 7 ile Windows 8.1'i karşılaştırmaları çok saçma geliyor. Bunların yanı sıra bir işletim sistemini performanstan önce kullanılabilirliğe bakılmalıdır. Siz hala Windows 7'de kalmaya devam edin. Yeni çıkan güncellemeler, donanımlar ve yazılımlar olmak üzere hepsi Windows 8.1 uyumlu olacak. Ayrıca 8.1'e de geçiyorsanız orijinal sürüm alın da sonra şu sorunlar ortaya çıktı demeyin. İyi günler.