Merhaba,
Hocam aynı şekilde sistemim kötüydü ve daha düne kadar Windows 7 kullanıyordum ve aynı sorunu yaşadım. Yapmanız gereken Windows Update'yi her yerden kapatmak, devre dışı bırakmak. Benim hatırladığım Windows Update ayarlarından kapatılıyordu ve sonrasında hizmetler bölümünden de devre dışı bırakılıyordu. Kapatmaktan başka çareniz yok.
Bende sizin gibi düşünüyordum açık kalsın güncelleştirmeleri yapsın diye öyle bir dönem geldi ki güncelleştirmeyi başarılı bir şekilde indiremiyordu ve bunu hep tekrarlıyordu yani indiremediği şeyi hep indirmeye çalışıyordu ve bellek kullanımımı %80-90 civarlarına çıkartıp bana bilgisayarı kullandırmıyordu. O yüzden dediğim gibi kapatmak tek çareniz.
Aynen dediğiniz gibi el ile güncellemeniz gerek. Ben anakartımın kendi sitesinden gerekli sürücüleri kurdum zaten ses sürücüsüne kadar var. Ekran kartı içinde kendi sitesi var. Ama size şöyle büyük bir zararı olacak ki ben şahsen yaşadım. Örneğin Microsoft Visual C++ sürücülerini ilk başta 2008-2013 sürücüleri vardı ve LoL oyununda oyundan atıyordu. Çok uzun uğraşlar sonucu en güncellerini kurmuştum öyle çözülmüştü sorunum. Yani güvenlik programından tut, yazılımlar için geçerli sürücüleri bile el ile yüklemelisin. Böyle söyleyince zor gözüküyor ancak zaten internet üzerinden araştırınca direkt olarak gerekli şeyler belirtiliyor.
Kolay gelsin.
Aynen öyle hocam bellek ile alakası yok. Bu destek kesildikten sonra bir şeyler oldu Windows 7 için işi zorlaştırdılar.