Windows 7 ve 8.1 mavi ekran hatası

Cnegzo

Kilopat
Katılım
6 Aralık 2017
Mesajlar
184
Merhabalar. Windows 8.1 geçtim fakat oyunlarda mavi ekran hataları devam ediyor. Bazen ise farklı oyunlarda aynı şekilde oyundan atıyor ve tekrar bağlan seçeneği çıkıyor. Yeni ram aldım düzelme olmadı. İşlemci temizliği- termal macun yapıldı. HDD kullanıyordum SSD aldım düzelmedi. Minidump dosyasını paylaşacaktım fakat klasör boş. Olay günlüğü kaydedicisi ayarlarına göre dolu olması gerekiyor ayarlar düzgün ama klasör boş. MEMORY.DMP adlı bir dosya mevcut o da 600 Mb boyutunda. Bu dosyayı direk dosya.co atmalı mıyım yoksa işlevi yok mu? veya sıkıştırıp mı atmalıyım? 24 saatte önemli 6, hata 25, uyarı 6, bilgi 424, denetleme başarısı ise 361 adet göstermekte olay günlüğü kaydedicisinde. Kernel-Power, DeviceSetup, Defrag, Store-Licensing, CAPI2, Application Error, BugCheck, Service Control, DistributedCOM, Bits-Client, Schannel, gibi hatalar göstermekte olay günlüğü kaydedicisi. Ne yapmam gerekiyor acaba?
 
Ekran kartın veya RAM'larin arzalı olabilir.

Sanmıyorum çünkü pc açılmama problemi vardı açılırsa da günde bi kaç kere mavi ekran hatası alıyordum. Bilgisayarcı parçaları tek tek deneyip sorunun işlemci fanından kaynaklandığını söyledi. Bilgisayarcıya götürmeden öncede yeni ram almıştım sorun düzelmemişti. PSU, Ekran kartı ve ramlerin arızalı olmasına ihtimal vermiyorum bu yüzden. Minidump konusunu halledebilsem iyi olacak.
 
Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal
Resimdeki gibi ayarlı olduğuna emin olun. CCleaner vb. tweak araçları varsa kaldırın.

Bunları konu açmadan önce araştırdım ayarlar birebir aynı yani değiştireceğim bir ayar bulunmamakla birlikte MEMORY.DMP adlı bir dosyadan bahsedilmiş bir tek ona ulaşabildim. Minidump içinde değil windows içinde ve 600 mb. Bunu sıkıştırıp yollasam işlevi aynı mı onun cevabını arıyorum.
 
Minidump içinde değil windows içinde ve 600 mb. Bunu sıkıştırıp yollasam işlevi aynı mı onun cevabını arıyorum.
İşlevi aynı ancak sıkıştırsan da fazla düşmeyecektir o yüzden 600 Mb dosyayı da maalesef indiren olmaz :)
Bu yüzden küçük döküm lazım.
Memtest yapmadıysanız yapın ve diğer yukarıda dediğimi. Sadece ayar yazmadım çünkü orada.
 
İşlevi aynı ancak sıkıştırsan da fazla düşmeyecektir o yüzden 600 Mb dosyayı da maalesef indiren olmaz :)
Bu yüzden küçük döküm lazım.
Memtest yapmadıysanız yapın ve diğer yukarıda dediğimi. Sadece ayar yazmadım çünkü orada.

Cevaplar için teşekkürler. Bu 600 mb dosyayı silip yeni ekran hataları aldığımda sıfırdan birikmeye başlıyor mu acaba? olmazsa öyle yapayım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı