Windows 7 VirtualBox'a Intel i7 10510u sürücü kurarsak ne olur?

SpiderMan64

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10510U MX 130 8GB DDR4 2666MHZ RAM 1TB SEAGATE HDD 128GB SSD HP LAPTOP

Hocam yanlış bilmiyorsam VirtualBox'a bilgisayarın gerçek cihazlarının sürücülerini kuramıyorsunuz. Çünkü VirtualBox o cihazları çok farklı bir şekile göre tanıtıyor. Mesela ekran kartının bir kısmını VirtualBox'un kendi ekran kartı yapıyor. Normal sürücüsü kurarsanız mavi ekran verecektir. Hocam bu arada i7 10510u sürücüsü derken ekran kartının sürücüsünden mi bahsetmeye çalıştınız ? Çünkü işlemcilerin Driver'ı yok. Chipset Driver'ı var sadece.

Hocam yanlış bilmiyorsam VirtualBox'a bilgisayarın gerçek cihazlarının sürücülerini kuramıyorsunuz. Çünkü VirtualBox o cihazları çok farklı bir şekile göre tanıtıyor. Mesela ekran kartının bir kısmını VirtualBox'un kendi ekran kartı yapıyor. Normal sürücüsü kurarsanız mavi ekran verecektir. Hocam bu arada i7 10510u sürücüsü derken ekran kartının sürücüsünden mi bahsetmeye çalıştınız? Çünkü işlemcilerin Driver'ı yok. Chipset Driver'ı var sadece.

Ekran kartı çünkü ben VirtualBox'ta Windows Aero yapamıyorum.
Hocam yanlış bilmiyorsam VirtualBox'a bilgisayarın gerçek cihazlarının sürücülerini kuramıyorsunuz. Çünkü VirtualBox o cihazları çok farklı bir şekile göre tanıtıyor. Mesela ekran kartının bir kısmını VirtualBox'un kendi ekran kartı yapıyor. Normal sürücüsü kurarsanız mavi ekran verecektir. Hocam bu arada i7 10510u sürücüsü derken ekran kartının sürücüsünden mi bahsetmeye çalıştınız? Çünkü işlemcilerin Driver'ı yok. Chipset Driver'ı var sadece.

Ve bir de sorun gidericide de wddm sürücü güncelleyin diyor.

Ekran kartı çünkü ben VirtualBox'ta Windows Aero yapamıyorum.
Hocam Windows Aero yapmak için zaten ekran kartı Driver'ını VirtualBox'un kendi Driver'ını kuracaksınız. Kurduktan sonra sistemi kapatıp sanal makinenin ayarlarından "Ekran" seçeneğine gelin ve "Ekran" sekmesinden "3B Hızlandırma" gibi bir seçenek olacak. Orayı tikleyin ve ekran kartının VRAM'ini 256 MB'a kadar getirin. Bunlardan sonra ayarları kaydedip sanal makineyi yeniden açın. Windows Aero gelecektir büyük ihtimalle.
Ve bir de sorun gidericide de wddm sürücü güncelleyin diyor.
O sorunun ne olduğundan bende değilim ama büyük ihtimalle Driver'ları kurunca bir sıkıntı olmaz.

Hocam Windows Aero yapmak için zaten ekran kartı Driver'ını VirtualBox'un kendi Driver'ını kuracaksınız. Kurduktan sonra sistemi kapatıp sanal makinenin ayarlarından "ekran" seçeneğine gelin ve "ekran" sekmesinden "3b hızlandırma" gibi bir seçenek olacak. Orayı tikleyin ve ekran kartının VRAM'ini 256 MB'a kadar getirin. Bunlardan sonra ayarları kaydedip sanal makineyi yeniden açın. Windows Aero gelecektir büyük ihtimalle.

O sorunun ne olduğundan bende değilim ama büyük ihtimalle Driver'ları kurunca bir sıkıntı olmaz.

Ben onu yaptım ama hâlâ aynı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı