Windows 7 vs. Vista

Windows Vista, XP'den 7'ye geçişte kalan ilk Aero'yu kullanan bir işletim sistemi. Bu yeni arayüze geçilirken bir sürü güvenlik açığı vb. gibi sorunlar ortaya çıktı. Microsoft, Vista'yı sorunsuz hale getirmek yerine, 7'yi piyasaya sürmeyi tercih etti.

Yaklaşık 12 sene ASUS laptopumun üretici çıkışı Windows Vista ile geldiğinden dolayı bende değiştirmedim öyle kullandım. Geçen sene SSD yükseltmesi yapana kadar. Sorunları olmasa Vista 7'den daha hoş bir işletim sistemi bence.

Windows Vista, XP'den 7'ye geçişte kalan ilk Aero'yu kullanan bir işletim sistemi. Bu yeni arayüze geçilirken bir sürü güvenlik açığı vb. gibi sorunlar ortaya çıktı. Microsoft, Vista'yı sorunsuz hale getirmek yerine, 7'yi piyasaya sürmeyi tercih etti.

Yaklaşık 12 sene ASUS laptopumun üretici çıkışı Windows Vista ile geldiğinden dolayı bende değiştirmedim öyle kullandım. Geçen sene SSD yükseltmesi yapana kadar. Sorunları olmasa Vista 7'den daha hoş bir işletim sistemi bence.
Evet ilk Aero göz ağrımızdı, ancak her güzel şey gibi zamanında güzeldi. Şu saatten sonra kullanmak ciddi güvenlik açıklarına sebebiyet verir.

Duruma göre değişir. Sürücü desteği var ise 7 yoksa Vista kullanabilirsiniz. İkisinde oldukça güzel işletim sistemleri.

Sistem performansını, uygulamaların desteğini göz önünde bulundurursak Windows 7, görünüm ve Ultimate Extras denen özellik göz önünde bulundurulursa Windows Vista. Ama yine de Windows 7 Vista'dan daha iyi çünkü Ultimate Extras olmasa da olur ama uygulama ve ekran kartı desteği vb. olmazsa olmaz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bunu uzun süredir merak ediyordum. Sizce Windows 7 mi yoksa Vista mı?
Yeni mağara adamı ve hem eski hem evrimini tamamlayamamış mağara adamı,
Tabiki yeni mağara adamı olan 7yi seçeceğim fakat modern devletler seviyesine çık ve 8.1 kulan
Vista diyenlere de kulak asma efekt var diye hiç bir şeyin desteklenmediği optimizasyon özürlüsü bir işletim sistemini savunuyorlar.
Şu an 8.1'de kullanılmaz.
1628936639720.jpeg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı