Çözüldü Windows 7 Windows 10'un yanına nasıl kurulmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hangi sürümün önce kurulduğu fark etmiyor. En azından bende bir farklılık olmadı. Önce Windows 10 sonra Windows 7 kurdum. Sorun çözülmüştür. En iyi cevap seçmeyi düşünmüyorum çünkü hiç kimsenin mesajı yardımcı olmadı. Önce eski sürüm kurulmasından bahsettiler hep.
Aynı diske 2 farklı işletim sistemi kurunca da soruyor Windows 10 yanına remix OS kurmuştum.
Remix OS UEFI destekliyor diye biliyorum. Windows 7'nin GPT diske kurulumu konusunda çözümler mevcut. Yok, ben Windows 10'u da MBR kullanırım yani UEFI kullanmasam da olur derseniz sorun yok.​
Yalnız, @ihydrogeni'nin de dediği gibi sıralama olarak önce 7 sonra 10 yüklemeniz gerekecek.​

Windows ve Linux sistemler arasında fark var, sonradan kurulun 7 sistem güncel olanı tanımadığı için, oraya ait erişimi engelliyor. Birini kurunca ötekine, ötekini açında birine erişiminiz engelleniyor. Garanti tek çözüm iki ayrı diske kurmak ya da sıfır formatla önce 7 sonra 10 kurmanız.

Remix OS UEFI destekliyor diye biliyorum. Windows 7'nin GPT diske kurulumu konusunda çözümler mevcut. Yok, ben Windows 10'u da MBR kullanırım yani UEFI kullanmasam da olur derseniz sorun yok.​
Yalnız, @ihydrogeni'nin de dediği gibi sıralama olarak önce 7 sonra 10 yüklemeniz gerekecek.​

UEFİ kurulum yapmadım disk bölümü MBR.

Hangi sürümün önce kurulduğu fark etmiyor. En azından bende bir farklılık olmadı. Önce Windows 10 sonra Windows 7 kurdum. Sorun çözülmüştür. En iyi cevap seçmeyi düşünmüyorum çünkü hiç kimsenin mesajı yardımcı olmadı. Önce eski sürüm kurulmasından bahsettiler hep.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı