Windows 7 Yapı 7601 Bu Windows Kopyası Orjinal Değil

Magic_Lord

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim ablamın dizüstü bilgisayarı bir gün açarken güncelleme yaptı ve açıldığın da ; "Windows 7 Yapı 7601 Bu Windows Kopyası Orjinal Değil" hatası verdi. Bilgisayar özelliklerine girdiğimde en altta ürün anahtarı girme yeri olması gerekirdi ama o da yok. Kendi orjinal ürün anahtarım bilgisayarın altında var. Ben bunu girerek tekrar nasıl etkinleştirebilirim ?

Merhaba,
Ürünün kaçak/kırık olmadığını varsayarsak eğer komut satırına slui.exe 3 yazarak tekrar ürün anahtarı girerek aktive edebilirsin.

1. Kurulu olan Windows 7 ürününü kontrol et. (Windows 7 Home Premium / Windows 7 Pro vb.)
2. Kasada bulunan etiketinde kurulu olan sürüm ile aynı olduğundan emin ol. Windows 7 Home Pre. vb.)
Bu iki uyuşmuyorsa versiyonlar farklı olduğu için gireceğin anahtarı kabul etmeyecektir. Bunu söylüyorum çünkü başkasına format attırdıysan bilmeden istemeden başka bir versiyon kurulumu yapıp kaçak/kırık windows kurulmuş olabilir bilgisayarına.

Merhaba,
Ürünün kaçak/kırık olmadığını varsayarsak eğer komut satırına slui.exe 3 yazarak tekrar ürün anahtarı girerek aktive edebilirsin.

1. Kurulu olan Windows 7 ürününü kontrol et. (Windows 7 Home Premium / Windows 7 Pro vb.)
2. Kasada bulunan etiketinde kurulu olan sürüm ile aynı olduğundan emin ol. Windows 7 Home Pre. vb.)
Bu iki uyuşmuyorsa versiyonlar farklı olduğu için gireceğin anahtarı kabul etmeyecektir. Bunu söylüyorum çünkü başkasına format attırdıysan bilmeden istemeden başka bir versiyon kurulumu yapıp kaçak/kırık windows kurulmuş olabilir bilgisayarına.
Ablamın bilgisayarıydı. O daha önce çok önceden format attırmış ama 3 senedir sorun çıkarmadıysa şimdi niye çıkarsın ? Dediklerinizi deneyeceğim teşekkürler.

Ablamın bilgisayarıydı. O daha önce çok önceden format attırmış ama 3 senedir sorun çıkarmadıysa şimdi niye çıkarsın ? Dediklerinizi deneyeceğim teşekkürler.
Hocam dizüstünün altında Windows 7 Home Premium yazıyor. Sistem özelliklerine girdim oradada aynısı yazıyor fakat ürün anahtarı girme yeri yok sadece.
Düzeltme: Denedim fakat erişim engellendi yazıyor. Yönetici olarak çalıştırıp öyle de denedim.

Merhaba,

Bu durumda yeniden kurulum yapmanızı tavsiye ederim, hazır eliniz değimişken en son güncelleştirmeler dahil edilmiş bir versiyonun kurulumunuda yapabilirsiniz (Ocak 2016 gibi) ; kurarken 7 Home Premium seçmeniz yeterli olacaktır, sizin keyinizi kabul edecektir.

Format atmadan bu şekilde kullanmak istiyorsanız eğer

Yöntem 1: SLMGR
1. İnternete bağlı olman gerekiyor
2. Komut satırını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra. sırası ile
slmgr /rearm //*Yeniden aktivasyon istemesini sağlayacak
slmgr /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX //*Windows keyini bu şekilde gireceksin sisteme
slmgr /ato //*İnternete bağlanıp aktive etmesini sağlayacak

Yöntem 2: DAZ 2.2.2
1. internet erişim kapalı ve antivirüsün kapalı olması lazım, işlemden sonra yeniden başlatmayı unutma.
Forum kuralları gereği tarif edemiyorum, internetten araştırman lazım.

Yöntem 3: Format ve temiz kurulum.
Yukarıdaki her iki yöntemde olmuyorsa başka çare kalmamış demektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı