Çözüldü Windows 7 yazıcı ayarları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba.

Bilgisayarıma bağlı herhangi bir donanım yazıcı yok.

Fakat bir evrağı, CTRL+p ile resim olarak kaydedebiliyordum.
(Windows 7 resim ön izleme veya Microsoft Office resim görüntüleyicisi ile)

Denemek için bunları yazıcı ayarlarından kaldırdım. Kendiliğinden gelip gelmeyeceğini görmek istiyordum; gelmediler.
Şu an CTRL+p yapınca tamamen boş görünüyor.

Tekrar eski haline nasıl getirebilirim?

Çözüm
Yazdırma hizmetini bulamadım. Ben en iyisi Acronis kalıbını yükleyeyim.

Merhaba.
Kalıp yükleyerek eski hale döndüm. Sorunu çözmüş oldum.

Fakat yine de bir deneyeyim dedim. Services.msc'de yazdırma hizmetini göremedim.

Başka bir yerde olabilir mi?

Hocam System32 içine bakınız, eğer yoksa kullandığınız SP2'den dolayıdır SP2 çok çok eksik bir Windows. Bu arada sisteminiz destekliyorsa 10 kurun.
Win+r yapıp services.msc yazın ve yazdırma hizmetini bulup aktif hale getirin.
Çıkan pencerede yazdırma hizmetini maalesef göremiyorum. Başka bir yerde geçiyor olabilir mi?

Son durum nedir?
Teşekkürler. Sistem geri yüklemeyi kullanmıyorum. Acronis kullanıyorum. Eğer yazdırma hizmetini bulabilirsem, sorun çözülmüş demektir.

yazıcı hizmeti.PNG

Bunu yaptıktan sonra yazıcılar ve tarayıcılar ayarlarına girin (Windows 7 de farklılık olabilir) yazıcı ve tarayıcı ekleyin yazan yere tıklayın eğer sorun yine çözülmezse yazıcı sürücüsünü tekrardan kurun ama önce hizmeti açmayı deneyin (eğer hizmet yoksa büyük bir ihtimal silinmiştir fakat bu bir problem teşkil etmez silinmişse ben yardımcı olurum).

Win+r yapıp services.msc yazın ve yazdırma hizmetini bulup aktif hale getirin.
Merhaba

Fakat yine de bir deneyeyim dedim. Services.msc’de Yazdırma Hizmetini göremedim.

Son düzenleme:

Merhaba.

Fakat yine de bir deneyeyim dedim. Services.msc'de yazdırma hizmetini göremedim.

Hocam System32 içine bakınız, eğer yoksa kullandığınız SP2'den dolayıdır SP2 çok çok eksik bir Windows. Bu arada sisteminiz destekliyorsa 10 kurun.

Çözüm
Teşekkürler ilgileriniz için

………

Yazdırma Yönetimini buldum.
Yönetimsel Araçlar klasörünün içindeymiş.

Soyut yazıcıları silme-ekleme işini öğrenebilmek için
Image Writer
Fax Driver
Xps ve
One Note Driver
gibi 4 tane yazıcıyı yine sildim.

Fakat bu 4 yazıcının sürücüsü, aynı yerde, yani Yazdırma Yönetiminde, Tüm Sürücüler kısmında görünüyor.

Üstteki mesajınızda “yardımcı olurum” sözünüze istinaden bu konuyu öğrenmek istedim.

Tüm Sürücülerde görünen bu 4 soyut yazıcıyı, Tüm Yazıcılar bölümüne nasıl getirebilirim?

11.jpg
22.jpg

Cevap verebilecek arkadaş var mıdır?

Sorum şu:

Yazıcılar bölümünde görünen (resim, Xps vs olarak kaydetme imkanı veren) yazıcıları kaldırdım.

Bu yazıcıları nasıl geri getiririm? (Sistem geri yükleme yapmadan)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı