Windows 7 yüksek RAM kullanımı

Burak Türdü

Hectopat
Katılım
19 Mart 2014
Mesajlar
39
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
6 yıldır Windows 8.1 kullanıyordum ancak bilgisayarım özellikleri kötü olduğu için sıkıntılar yaşıyordum. Windows 7'ye geçmeye karar verdim ancak 8.1'de kullandığından daha fazla sistem kullanıyor, 8.1 Max CPU kullanımı %30, RAM kullanımı %45 iken 7'de 40-50 CPU kullanımı RAM'de ise %60 gibi bir kullanıma çıkıyor. Bir şeyleri mi yanlış yaptım acaba? (Edit: 8.1 daha hızlı açılıyordu. Geri mi dönsem? )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle sisteme yüklediğiniz bir programdan virüs kapmıştır. Yüksek CPU ve Ram kullanımı bu şekilde oluyor genelde. Görev yöneticisinden kaynak kullanımını izleyin. Kaynaklara yük bindiren uygulamalara bakın ve Google'da aratın. Windows harici üçüncü parti bir yazılım ise detaylı bir virüs silme işlemi yapın. Hiç uğraşmam derseniz tekrar Windows 8.1'e dönebilirsiniz. Windows 8.1'in açılış-kapanış süreleri 7 ve 10'a göre daha hızlıdır.
 
Sistemim kötü demiştim.
NVIDIA_GeForce_Experience_2017-06-19_03-12-46.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8.1'de hazırda beklet modu var ondan dolayı daha hızlı açılıyor. Sistemin aslında baya kötü, Windows 7'nin Lite versiyonları var onları deneyebilirsin. İnternette 600MB ISO dosyasına sahip 32 bit Lite Windows 7 görmüştüm ve denemiştim boşta 350MB RAM kullanımı %0 CPU kullanımı vardı. Büyük ihtimal orijinal Windows 7 ISO'sunu bulamayıp internetteki tüm güncellemeleri içine gömdükleri sürümü indirmiştin. Bu arada Lite Windows hakkında daha fazla bilgi veremem link vs. veremem sorumluluk almıyorum üstüme.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı