Çözüldü Windows 7'de DX11 desteği var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackMaster

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4
SSD veya HDD modeli
SanDisk SSD Plus 240GB
Ekran kartı
Mobile gma x3100
İşlemci
İntel Core 2 duo T8100 2.10 ghz
Arkadaşlar ben şu an Windows 10 kullanıyorum.

DirectX 10 destekliyor görünüyor fakat Windows 7 DX11 destekliyor diyorlar. Araştırdığıma göre öyle mi? (bence öyle) çünkü bazı yerlerde öyle gördüm örnek:

Site:https://answers.microsoft.com/en-us...on/b2970f2f-e3e4-4702-a680-03d27fd74f43Sadece bu değil başka sitelerde de yazıyordu Windows 7 DX11 destekliyor diye ekran kartı: Mobile GMA X3100 sitelerdeki ekran kartıyla benimki aynıdır tabii o zaman DX9 destekliyordu şu an DX10 desteği geldi. Windows 7 DX11 desteklemesi mümkün mü?

Windows 7 DirectX 11 destekliyor doğrudur ancak ekran kartınız (iGPU) desteklemediğinden kullanamazsınız. Windows 10-11 desteğinden bir farkı yok.

Anlıyorum s izi hocam evet ekran kartım DX10 destekliyor şu an Windows 10 kullanıyorum ve bazı kişiler benim gibi Windows 7 geçerek DirectX 3D ddı11 oluyor o yüzden dedim örnek olarak da site bıraktım.
O kart fiziksel olarak DX 11 desteklemiyor ve onboard GPU o yüzden istersen Windows 15'e geç yine desteklemez dostum bu kadar basit.

Hocam ben onu demiyorum evet biliyorum DX11 desteklmiyor bazı kişilerde oluyor diyorum benim gibi. Zaten örnek site bıraktım.

Donanım desteklemiyorsa DX11 kullanamazsınız. Sizin donanımınız desteklemediğinden kullanmanız mümkün değil.

İleride belki düzgün çalışan bir DX11->DX9 Wrapper yayınlanırsa çalıştırabilirsiniz ancak bu şekilde bir çalışma yok şu anda. İleride olacağını düşünmüyorum.

Yani dediğim gibi bazıları çözmüş yalan atmıyorum sallamıyorum Windows 7 yapmış DX11 olmuş yani deneyeceğim gene belli olmaz.

Yani dediğim gibi bazıları çözmüş yalan atmıyorum sallamıyorum Windows 7 yapmış DX11 olmuş yani deneyeceğim gene belli olmaz.

Donanım desteği olup bir sebepten kullanamayanlar için çözülmüştür ancak sizin durumunuz bu şekilde değil. Denemeden ikna olmayacaksınız muhtemelen. Kurup denedikten sonra sonucu buradan paylaşırsınız.

Şimdi şöyle deyim yanlış anlamayın benim gibi ekran kartı DX10 destekliyip Windows 7 format atıp çözen var arkadaş var o da iyi anlıyor oda öyle dedi çok şahit oldum dedi o yüzden.

Evet dediğim gibi şu an DX11 gösteriyor? Sanal Windows kurdum öyle? Demekki oluyormuş.

DX11 gereksinimi olan bir oyunu oynamaya çalışın o halde.

Son düzenleme:
Oynama çalıştım çalıştı galiba beni yalancı sanıyorsunuz? Niye bu kadar itraz ettiniz anlamadım.

Cevap verir misiniz?

İyi kullanın o halde. Forumda konu açarsanız aynı sorunu yaşayan üyeler yararlansınlar.

Sanal makine üzerinden DX11 desteklemeyen dahili grafik birimiyle DX11 gerektiren bir oyunu oynamanız büyük başarı.

Çalıştı galiba yazmışsınız o nasıl oluyor? Çalışıyor mu yoksa çalışmıyor mu? Valorant yükleyip denediniz mi?

İlla DX11 desteklemesine gerek yok önemli olan DirectX 3D ddı11 olması brom ben bayağı araştırdım çünkü tabii şu da var herkes Windows 7 geçip DirectX 3D ddı 11 olcağı anlamına gelmiyor evet denedim.
Yani hadi bunu geçtim sitelerde diyorlardı zaten baktınızmı acaba?

Ben denedim derken Valorant'ı denemedim çünkü biraz ağır fakat şöyle şimdi kanka ekran kartını Windows 7 ayarlarken Windows 10 düşüyor özellikler Windows 7 yapınca geri dönüyor ben araştırdım gerçekten bir site verdim orada öyle diyordu mesela adam Windows 7 DX11 fakat Windows 10 geçince düştü niye yazmış (denedim derken başka oyunu denedim)
@279508 anladınız değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…