Çözüldü Windows 7'den Windows 10'a geçiş sonrası bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AsakiriMansur

Decapat
Daha fazla  
Laptopum Windows 7 idi. Zaten eski bir bilgisayar. Elimde Rufus programı ile biçimlendirilmiş Windows 10 USB bellek vardı. Onu takıp kurulum yapmak istedim. Kurulum yaptı ancak bilgisayar açılmıyor. Yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sende Legacy açık. Burada 2 seçeneğin var...

1- Yeni USB oluşturarak önyüklemeyi MBR seçmek ve bu BIOS yarlarına dokunmamak.
2- Bu USB ile atılacak Windows 10 için UEFI açılacak ve disk bölümü GPT olarak değiştirilecek.

Orada resimde olan Boot list option sağındaki Legacy yazan yere gelip sağ sol tuşla değişim yapmayı deneyin. Başka hangi seçenekleri verecek?
Bilgisayar açılmıyor demek bir sürü ihtimali doğuruyor. Nasıl açılmıyor? Ekrana ne geliyor? Biraz daha anlatır mısın?
Şöyle açıklayayım. Ekrana windows 10 logosu geliyor. Lütfen bekleyin diyor ve siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarı kapatıp açtım. Bu sefer de windows kurulurken hata olmuş dedi. Sıfırla diye bir seçenek çıktı bende sıfırlaya bastım ancak işey yararamı bilmiyorum. Çok karışık bir durum. Elimdeki usb bellek ile daha önce başka laptopun harddiskini çıkarıp ssd takmıştım ve windows 10 kurulumunu bu usb bellek ile yaptım. Hiçbir sorun çıkarmadı. Ancak bu bilgisyar açılmıyor.

Ben de aynı şekilde Windows 10'a geçmeye çalışmıştım. Ama denemek için yükselt seçeneğini seçtim temiz kurulum yapmadım. PC çöktü. C ve Ddeki tüm dosyalarım gitti. Format USB'sinden mecbur bir daha format attım onu yapamıyor musunuz?

Windows 7 MBR olarak atılır. Disk biçimi MBR olduğu için ve BIOS CSM desteği ile açıldığı için farklı olur. Flash bellekteki Windows 10 UEFI olarak atıldı ve CSM açıksa sıkıntı olacaktır.

Ben de aynı şekilde Windows 10'a geçmeye çalışmıştım. Ama denemek için yükselt seçeneğini seçtim temiz kurulum yapmadım. PC çöktü. C ve Ddeki tüm dosyalarım gitti. Format USB'sinden mecbur bir daha format attım onu yapamıyor musun
Şu an bilgisayar sıfırlanıyor. USB den nasıl sıfırlayacağım.

Windows 7 MBR olarak atılır. Disk biçimi MBR olduğu için ve BIOS CSM desteği ile açıldığı için farklı olur. Flash bellekteki Windows 10 UEFI olarak atıldı ve CSM açıksa sıkıntı olacaktır.
Nasıl çözebilirm o zmn

Yani csm nerden kapatacağım

Hazırlanan Windows 10 nasıl hazırlandı onu öğrenmeliyiz. BIOS ortamına girip Boot bölümünde CSM enable mi onu kontrol etmeliyiz.
Usb yi bu videoya bakarak yapmıştım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı