Windows 7'nin çok alan kaplaması

Yer
kartepe
PC'yi topladıktan sonra, Windows 7 ultimate'i kurdum. Sonrasında güncelleme ( +-214 MB) yaptım. Sorunum ise 120 GB ( 9 GB SSD kendine ayırmış) SSD, 70 GB kaldı. Windows'un kapladığı alan 41 GB olabilir mi?

Yüklü olan programlar;

• Microsoft office 2007
  • Defragler
  • Revo uninstaller
  • Ccleaner
  • Deamont tools
  • Mozilla
  • Google crome
  • microsoft security essential
  • Messenger
  • Kmplayer
  • torrent

Windows 7 Home Premium yüklü taş çatlasın 24 GB yer kaplıyor. Tabii LotR ve NFS Undercover da var. Onlar da 10 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistem geri yüklemeyi kapat. Sonra C sürücüne sağ tıklayıp disk temizleme yap.

• Microsoft office 2007 > Bunun yerine Office 2010 kur, daha az yer kaplıyor ve çok daha hızlı çalışıyor.
  • Defragler > SSD için gereksiz bir program. Hatta SSD'nin ömrünü azaltıyor.
  • Messenger > Bunun yerine Skype kur, bu da gereksiz yer kaplayan bir pogram. Zaten Messenger kapanıyor, yerine Skype geliyor.
  • Kmplayer > gerek yok, yerine KLMCP kur, hem videoları ekran kartının gücüyle daha rahat izlersin.

Hepsinden öte, Windows 7 değil, Windows 8 kur...

Sistem geri yüklemeyi kapattım, +- 6 GB etkisi oldu.

Office 2010 kuruyorum.

Defragler kurma nedenim HDD'yi depolama olrak kullandığım için kurmuştum, SSD'de kesinlikle disk birleştirme yapmıyorum.

Messenger kullanmıyorum, sadece maillere bakıyorum.

KLMCP de yüklü...

Skype'ta maillere bakabilme gibi bie olanağımız var mı? Hiç kullanmadım.

Kesinlikle Windows 8'e geçeceğim.

Diğer bir sorum da, o büyük noktaları nasıl yaptın? :)

Gelişmiş Modda, şu şekilde:

Fk2iO.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı