Windows 7'yi bırakmalı mıyım?

Sisteminiz biraz eski gibi geldi bana.
@Murat5038'i konuya etiketleyelim. Onun bu soruya daha sağlıklı cevap vereceğini düşünüyorum.

Win 10 kurabilirsin. Ancak açık kaynak da olabilir diyorsan standart web işlemleri ve belge işlemleri yapıyorsun o zaman. Dediğim şekilde ise bilindik olan bunlardan birini kullanabilirsin:

HDD varsa 7 ve 8/8.1 dışında kullanma, SSD varsa 10'a geçebilirsin ama Single Language gibi hafif sürümleri tavsiye ederim o sisteme.

Arkadaşlar Bilgileriniz İçin Teşekkür ederim.Bilgisayarıma salak gibi virüs bulaştırdım.Yani mecburen 8.1'e geçiş yaptım.KONU KİLİT

SSD olsun veya olmasın o sistem ile Windows 10'a da Windows 8.1'e de geçmenizi önermem (en azından Windows 7'de sistemin güncel olduğu zamanlarda çıkan oyunları oynayabileceksin ama Windows 10 veya 8.1'in bellek tüketiminden dolayı oyunlarda olmasa da oyunlarla birlikte açtığın ilk müzikte takılmalara baş gösterecek)
Arkadaşlar Bilgileriniz İçin Teşekkür ederim.Bilgisayarıma salak gibi virüs bulaştırdım.Yani mecburen 8.1'e geçiş yaptım.KONU KİLİT
Geçmiş olsun

Bunların format dediği şey aslında varolan Windows'u silip üzerine tekrar Windows yüklemek, kısaca HDD/SSD'nin içinden geçmek.

Bu konu çok hassas bir konu. Ben kendime bile hala diyorum windows 7 neden kullanmıyorum diye fakat bazen akıntıya kapılmak gerekiyor. Güvenlik güncellemeleri yeni program ve oyunların win7 desteğini kapatması. Driverlar vs derken o güzelim Windows 7' yi malesef bıraktık. Ortalama yeni bir laptop almasaydım zaten geçmezdim de, Dediğim gibi evdeki e8500 gt9600 lü sistemim hala windows7 kullanıyor çünkü win10 geçmeyi denediğimde pc sürekli mavi ekran veriyordu. Bedava geçiş döneminden anakarta kayıtlı lisansım olsa bile kullanamıyorum. Bilgisayarının özellikleri de benimkine yakın görünüyor şayet anakartını yazmamışsın. Ama onu da sahip olduğun donanıma orantılarsak büyük ihtimal kullanma derim. Çünkü windows 10 da 7 ye göre o kadar fazla otomatik işlem ve arkada çalışan işlem var ki sıkıntı yaşatması olası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…