Windows 8.1 %100 Disk Kullanımı ve Kasma ?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cihazım bu daha geleli 4 gün oldu. Aldığımda sistem FreeDOS'du. @Recep Baltaş 'ın önerisi üzere Windows 8.1 UEFI SPT formatında format attım, her şey güzel oyun performansı falan fakat disk kullanımı çok yüksek.

sss.jpg

Sistem boştayken bile her 10 saniye de bir %100 oluyor ve 8 saniye boyunca öyle kalıyor. Bu normal mi ?

Birde dosya kopyalarken %100'den inmiyor ve sistem kasmaya ve yanıt vermemeye başlıyor taa ki kopyalama bitene kadar. Normalde benim HDD 5400 RPM fakat 3000 geçmiyor. Acaba HDD 3200 RPM mi?

Tekrar kontrol ettim diski AVG kullanıyor bu normal mi? Diskim neden 5000RPM'ye ulaşmıyor hızını artırsa kasmaz?

avg.jpg
sss.jpg

Aynı format yöntemiyle arkadaşa attım aynı sorun onda da var. İşin içinden çıkamadık.
@MF
@SypeR

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem oyun modu olan hem de Free olarak sistemi yormayıp görevini yapan bir öneri verir misiniz?
Az önce yayınladığım olan Bitdefender'da bu bahsettiğin özellikler mevcut.

https://www.technopat.net/sosyal/ko...tdefender-total-security-2015-lisansı.138786/

Sorun, an itibariyle dosya kopyalarken HDD'in %100 seviyesinde çalışması ise bu normal bir durum. HDD'in 5400 RPM, bunda da bir hata yok.

Çalışma hızından şüphe ediyorsan; varsa üretici firmanın software'i ile hız testi yap(yoksa hdtune ile), karşılaştırma değerleri olarak da diskine ait datasheetlerinde verilen verileri baz al.

Var ise HDD'in firmware'ini de yükle.

Windows 7 ve 8.1 konusunda birşey diyemeyeceğim, benim laptopta 500 GB'lık 7200 RPM HDD var, Windows 8.1 Pro'da 20-25 sn'de açılıyor, açıkçası ben 8.1'den gayet memnunum.

Boşta iken sistem, HDD kullanımı % 0-%7 arası geziniyor, dosya kopyalamada doğal olarak kullanım %100'e geliyor ama beni rahatsız eden bir durum (yavaşlama benzeri) yok ama bunlar göreceli şeyler. Laptobu internet amaçlı kullandığım için zaten HDD'e sürekli ihtiyaç duyan işler yapmıyorum, yani bir yandan ağır oyun oynayıp arkada kopyalama yapıyorsan sistem yavaşlaması oldukça anlaşılır, benzer durumlarda sistem boğulmaya başlar çünkü.

Ben 8.1'i olabildiğince temizleyip kullanmaya başladım, yani fix gelen programlar, toollar, servisleri(hava durumu, yemek tarifleri vs.) sistemden uçurdum, ki herkese tavsiye ederim.

8.1 privacy ayarlarında verilen izinleri de kaldır (ki daha önce göremediysen nelere izin verdiğine şaşıracaksın), program ve windows updatelerini manuele çevirirsen. (otomatik virüs taramasını da) tıkır tıkır çalışan bir işletim sistemin olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı