Windows 8.1 32 Bit'e nasıl geçilir?

2 GB RAM'li PC'mde Windows 10 64 Bit yüklü kasmadan açıyor
 
Hocam Revios kullanıyorum aylardır. Denildiği gibi "çoğu program çalışmıyor" olayından bir kere bile nasibimi almadım. Yeri geldi Twitch'te OBS ile yayın yaptık, yeri geldi kdenlive-openshot-movavi ile video düzenledik, audacity ile ses düzenledim. Ses HDMI ile Kulaklık arasında sıkıntısız seçilip geçiyor, League of Legends-Valorant-Fortnite vb oyunları sıkıntısız oynadım, eşim adobe Photoshop sıkıntısız kullanıyor... Şu kulaktan kulağa birinin bir programda sorun yaşayıp yaydığı şey nasıl böyle büyüdü bilmiyorum. Hangi programda nasıl bir sıkıntı yaşadınız mesela bir iki cümleyle özet geçme şansınız var mı?

2 GB RAM'li PC'mde Windows 10 64 Bit yüklü kasmadan açıyor
Benim profilimdeki kasa SSD ile bile, Custom Windows 10'da akıcı değildi. Çareyi Linux'ta buldum yapacak bir şey yok. Bu tarz donanımlar "Windows" ömrünü tamamlamış.
 

ReviOS10 kullanıyorum. Mstore'dan istediğim uygulamayı indirip açabiliyorum. Bir kere bile sorun yaşamadım bu noktada. Kullanmak istediğim gerekli Windows servisleri de düzgün çalıştılar. Ha tabii güvenlik kısmı çalışmıyor ReviOS10'da ama o da bir av yazılımı ile çözülebilecek mesele.
 
Her CustomOs aynı değil ki. Birisi her şeyi kaldırıyor diğeri gerekli şeyleri bırakıyor. Kimisi Microsoft Store'u bırakıyor kimisi bırakmıyor. Çok karışık yani. En popüler olan GhostSpectre'yi denedim ama basit bir DirectX servisini bile kuramadı. Eğer sistem çok eski ise stabil olması adına Windows 7 öneririm. Çoğu uygulama desteğini kestiği için 8.1'de mantıklı. İkisi de çok düşük sistem istiyor.
 

Windows 7 ve 8.1 kullanmak yerine Linux Mint gibi bir Linux dağıtımı kullanmak daha mantıklı. Hem daha güvenliler hem daha günceller hem de artık daha fazla uygulamayı destekliyorlar. Özelleştirme videolarında KDE'den sonra en fazla kulllanan Xfce'li bir sistem 700 MB civarı tüketiyor mesela. Çok daha az tüketen ve tamamen düşük sistemli kullanıcılara yönelik bir sürü güncel dağıtım da mevcut. Windows 7 veya 8.1 kullanmak hem tehlikeli hem de donanımların Linux uyumluluğu iyi seviyedeyse gereksiz.

Ayrıca Dediğiniz gibi her Custom ISO aynı değil. O yüzden genelleme yapamazsınız.
 
O konu şurada bir çizgiye takılıyor hocam eğer kullanıcı genelde oyun oynuyorsa, Linux her daim bir sorun sıkıntı kaynağı oluyor. Hele de eski donanımda; eski ekran kartları desteği, vulkan desteği vardı yoktu oyunda zorunluydu konuları baş ağrıtıyor. Kendimden biliyorum. Geçen gün antiX 22'de Bully Scholarship oynayamadım. Dedikleri gibi silentpatch kurdum, widescreen patch kurdum uyguladım. Proton sürümü düşür diyenler vardı onu denedim. Ekran kartımın vulkan desteği yok diye PROTON_USE_WINED3D=1 %command yazdım. Oyun bir açıldı sol alt tarafta oyun var diğer her yer siyah. Şu override komutunu deneyeyim dedim hiç açılmadı falan. En son sildim oyunu. Mesela bu durumda kasada Win7 yüklü olsa sıkıntısız oynayabilirdim sanırım. Ya da 8.1 olsa. Linux daha yeni modellere destek getirmek için uğraşıyor tamam ama eski modellere de çok fena sırt dönüyorlar orası kötü.

Tabi her oyunda böyle değil. Max Payne 2 oynayabiliyorum steamden yine vulkansız kodla, native linux destekli hafif oyunlar oynuyorum, heroic games launcher'dan Epic ve Gog oyunlarımı deniyorum(en son loop hero ve İris and The Giant oynuyordum) yani hemen gözünüz korkmasın diye ekleme yaptım
 

OpenGL DirectX'i dönüştürme noktasında pek başarılı değil maalesef dediğiniz gibi. Vulkan olmayan GPU'lu kullanıcılar için Linux oyunculuk anlamında ciddi çile çektirir. Belki CS gibi halihazırda desteği olan ve OpenGL apisini kullanan oyunları oynuyorsa daha iyi olabilir. Ben zaten Linux Mint önerisini arkadaşın bu tarz oyunlar oynadığını ya da oyun oynamadığını varsayarak yapmıştım. Ekleme için çok teşekkür ederim.
 
Kod yazmıyorsa linux hiç bir işine yaramaz. Basit bir ev kullanıcısı linux gibi komplike sistemleri kullanamaz. Windows 7 ve 8.1 nasıl tehlikeli oluyorda customOs'lar güvenli oluyor? Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun? Asıl takıldığım yer 7 ve 8.1 nasıl tehlikeli?
 

Linux nasıl komplike açıklar mısın? Linux Mint kullandığım dönemde(Windows'tan yeni geçmiştim) bir tek Brave indirmek için kod girmiştim ki sitesinde kodlar hazır duruyordu. Onun haricinde her programımı yazılım yöneticisi üzerinden tek tıkla indirdim. Linux'ta grafik paket yöneticileri sandığınızdan çok daha iyi noktadalar ki mstore da bu paket yöneticilerine Windows'un vermiş olduğu bir karşılıktır. Ama henüz yeterli seviyede değil. Onu geçtim Linux Mint yapısı itibarıyla oldukça Windows'a benziyor. Sürücü yöneticisi gibi çok güzel araçlarla geliyor ve çok güçlü bir topluluğu var. En ufak bir sorunla ilgili onlarca konu ve çözüm bulabilirsiniz.

Güvenlik noktasındaysa Windows 7 ve 8 ailesinden destek kesildiği için yakın gelecekte de birçok uygulama desteğini kesecek ve eski sürüm uygulamalara mahkum olacaksınız. Bu durumda da yazılım korsanları daha rahat bir şekilde açık keşfedebilecekler çünkü yazılım artık herhangi bir güvenlik güncellemesi almıyor.

ReviOS ve AtlasOS gibi yaygın Custom ISO'lar daha güvenliler çünkü hala uygulama güncelleme destekleri var, telemetriler ile gereksiz servisleri kapatıyorlar ve açık kaynak bir şekilde geliştiriliyorlar.

ReviOS projesi güvenlik yamalarını kapasa da dediğim gibi bir av ile çözülebilir. Windows 7 tarafında da şu an durum ne bilmiyorum ama elbet Av'ler desteklerini kesecekler ya da yetemedikleri durumlar olacak.

Onun haricinde agresif performans özelleştirmeleriyle ön plana çıkan AtlasOS'da güvenlik yamaları aktif geliyor.
 
Son düzenleme:
Orijinal diye tercih edilen Stock Windows'lar iliğine kadar Windows'un sunucularına bağlıdır. Bu da eğer araya biri girerse büyük sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca da bu yasal bir gizlilik ihlalidir. Sizin yaptığınız her işlemin kaydının Windows sunucularında kaydedilmesinin ne gereği var. Ha masumane olarak yedek falan alıyoruz onun için desek dediğim gibi araya birinin girmesi durumunda bilgiler el değiştirebilir. Custom İSO'lar mahremiyete daha saygılıdır. Gerçi defalarca ne kadar anlatırsam anlatayım bir kere kuyuya taş atılmış herkes gidip atıyor artık. Ülkece orijinal Windows ve Google Chrome kullanımının aşırı yaygın olduğu bir toplumdayız ne anlatabiliriz ki?
Bana cidden saçma geliyor. İnsanlar odalarının çoğu zaman 2 cephesine perde taktırıyor ve 7. 8. katta olsa bile en hafif bir iş yaparken bile o perdeyi kapatıyor içi rahat etsin diye. Aynı insanlar elektronik ortamlarda tabiri caizse perdesiz odalarda yaşıyor ve bunu daha güvenli görüyor. Cidden anlamıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…