Windows 8.1, 7 ile aynı mı yazıldı?

Pola_93

Picopat
Bir yerde Windows 8.1, Windows 7'nin birebir aynı kodları ile yazıldığını hatta görünüm ve birkaç özellik dışında Windows 7 ile aynı bir OS olduğu söyleniyordu. Bu doğru mudur?

Bir yerde Windows 8.1, Windows 7'nin birebir aynı kodları ile yazıldığını hatta görünüm ve birkaç özellik dışında Windows 7 ile aynı bir OS olduğu söyleniyordu. Bu doğru mudur?

Teorik olarak doğrudur, Windows 8.1 Windows 7'nin kodları kullanılarak yükseltilmiş bir işletim sistemidir. Windows 10 içinde bile XP kodları var.

Performans açısından Windows8 ile Windows7 aynı neredeyse farkları nelerdir onları da açıklıyım;
----
Görünüm ve temalar Windows8'de farklı,
Arama çubuğu Windows8'de farklı,
Update sorunları az da olsa Windows8'de düzeltildi,
Yapılan Windows dosyaları yapılandırma ayarları ile Windows8'de değiştirildi,
---
Yani kısacası Windows7 ile aralarında pek bir benzerlik yürütülemez. Farkedildiyse 1GB RAM'i olan bir bilgisayar Windows7'de hızlıyken Windows8'de bir ağırlık çöküyor.

Ben çok anlamıyorum bu işlerden ama zaten hepsi birbirinin geliştirilmiş hali değil mi? Yani 7, 8, 8.1 ve 10 birbirine çok uzak değil bakıldığı zaman. Görünüm olarak 7'den 8'e geçince fark oluşuyor evet ama onun dışında çok bir fark göremiyorum ben. Klasörlerdeki seçenekler, aygıt yöneticisi gibi birimler felan birbirinin aynısı neredeyse. Demek istediğim şey, hiçbir zaman arada uçurum farkı olmadı. Windows 7 kullanan birisi 8 veya 10'a geçince rahatlıkla kullanabilir çünkü kullanış olarak pek fark yok. Tabii bize görünen kısımları bunlar, içeride neler değişmiştir bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı