Windows 8.1 açılmıyor

Secure boot u kapatıp deneyin. Secure boot etkin iken hdd görülmüyor. Ö.değil ben yardımcı olabilirsem sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
adm123 ve Cengiz Han dediğiniz gibi yapıp bootu çalıştırdım.

Açamadığım recovery i yükleyip live CD ( DVD e yükledim ) boot edip açtım. Live cd nin menüsünden anlamadığım için pek bişi yapamadım. Sadece image to disk deyip yedeğini D' ye attım. Yanlış bişide yapmak istemedim. Bundan sonraki adımlar nasıl olmalı. O sorunlu recovery deki bilgilere nasıl ulaşacağım.

Utilites menüsü altında explore my computer seçeneğine baktığında eğer sorunlu olan yedeği yükleme yaptıysan dosyaların neredeyse bulabilirsin sisteme flaş veya hdd takıp alabilirsin.

Explore my computeri buldum.
Sürücü içinde benim live cd ile aldığım yedek ve önceden aldığım samsung recovery var ama samsung recovery nin neresini seçip nasıl atacağım bilmiyorum :S

Hocam sorunlu olan recovery dosyasını geri yükleme yaptıktan sonra sistemin açılmasa bile live cd ile açtığında dosyalarının görünmesi gerekir.

Hocam harici hdd varsa elinizde yada büyük boyutlu flaş disk takın bilgisayarı yeniden başlatın yine live cd ile boot edin dosyalarınızı kurtarın. Eğer yoksa flaş vs. o zaman d ye atın verilerinizi sonra c ye format atın. Sistem açılınca dosyalarınız d de olacaktır. Yüzdünüz kuyruğuna geldiniz halledin duacınım.

Ben yaptıklarımı anlatmaya çalışayım size

Bende windows gömülü ayrı bir DVD vermediler. Format atacağım zaman ilk sisteme getiriyordum.
Bu sorunu yaşayınca bilgilerimi kaybetmemek için kurtarayım dedim fakat yüzüme gözüme bulaştırdım. Bugun live CD ile bi tarama yaptım ve D olan sürücü oldu C ve şuanda C yi görmüor :S harfler değişti galiba . Yani bilgilerden vaz geçsemde windows gitti :S

Live CD ile açabiliyorum ama gömülü windowsun yerinimi sildim ne yaptım onu bilmiyorum:S

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı