Windows 8.1 ATI X1300 Serisi Sürücü Sorunu

• Konuyu başlatan HA-TP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 3.029
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HA-TP

Megapat
Merhabalar ben dün 6 senelik xp sevdasından vazgeçip Windows 7 denemeden 8'e geçmeye karar verdim. Ama bu ekran kartı ile başım belaya girecek. :)

Tüm driverleri elimle güncelledim, yetmedi programlarla tarattım hepsi güncel dedi. Ama ekran kartını Microsoft olarak gösteriyor hep.

Ekran kartı: Asus x1300 serisi

K46Rb0.png

Ayrıca çözünürlükte 1024x768 sabit, ekran dev gibi ve hiç güzel değil. Şahsen daha başta xp'mi özledim..

Bilgisayarım masaüstü 6 senelik bilgisayar. 6 sene boyunca sadece 2 gb ram taktım o kadar.

Çok eski olduğu için bu şekilde sorun yaşaman çok normal. Windows 8 sürücüsü olmadığı için haliyle bu şekilde oluyor. Mutlaka bir çözümü vardır. Bir süre beklemede kal.

Ekran kartının Windows 8 için sürücüsü yok, olsaydı zaten kendi otomatik kurardı. Windows 8, uyumlu sürücü bulamadığı için standart görüntü veriyor, yonga seti sürücüsünü bulamıyor.

Açıkcası bu soruna çözüm aramak saçma olur, sonuçta ekran kartı üretici firma artık o ekran kartına güncel destek vermeyi kesmiş ki windows 8 sürücüsü yok.

Sana tavsiyem; Windows 7 Ultimate 64 bit kullanman, donanım tanıma ile ilgili hiç bir sorun yaşamazsın.

Çok eski olduğu için bu şekilde sorun yaşaman çok normal. Windows 8 sürücüsü olmadığı için haliyle bu şekilde oluyor. Mutlaka bir çözümü vardır. Bir süre beklemede kal.

Beklemedeyim hocam, umarım çabuk bulunur ya.

Ekran kartının Windows 8 için sürücüsü yok, olsaydı zaten kendi otomatik kurardı. Windows 8, uyumlu sürücü bulamadığı için standart görüntü veriyor, yonga seti sürücüsünü bulamıyor.

Açıkcası bu soruna çözüm aramak saçma olur, sonuçta ekran kartı üretici firma artık o ekran kartına güncel destek vermeyi kesmiş ki windows 8 sürücüsü yok.

Sana tavsiyem; Windows 7 Ultimate 64 bit kullanman, donanım tanıma ile ilgili hiç bir sorun yaşamazsın.
Teşekkürler, o zaman Windows 7 kuracağım eğer ki bir kaç güne cevap gelmez ve ya sorunu düzeltemez isem. İyi forumlar, beklemedeyim arkadaşlar.

Çok eski bir donanım. Birçok firma bunların yazılımları ile uğraşmaya değecek bütçeyi bile ayırmıyor. Tam anlamıyla yararlanmak istiyorsanız diğer windows sürümlerini yükleyebilirsiniz.
Cafer hocamızın dediği gibi Windows 7 64 bit kuruyorum o zaman?

Windows 7 ve Windows 8 farklı şekilde kodlanarak hazırlanmış 2 işletim sistemidir. Windows 7 gibi bir işletim sistemine hazırlanan sürücüleri deneme yönetimi ile Windows 8 işletim sistemine yüklemenin anlamı yok. Birçoğu hata verecek ve donanımları çalışmayacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı