Windows 8.1 ATI X1300 Serisi Sürücü Sorunu

• Konuyu başlatan HA-TP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 3.028
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buraya bakabilirsin X1300 sürücüsü için.

ATI RADEON X1300 - X1500 Windows 8 Sürücüsü | Technopat Sosyal

Windows 7 ve Windows 8 farklı şekilde kodlanarak hazırlanmış 2 işletim sistemidir. Windows 7 gibi bir işletim sistemine hazırlanan sürücüleri deneme yönetimi ile Windows 8 işletim sistemine yüklemenin anlamı yok. Birçoğu hata verecek ve donanımları çalışmayacaktır.

Görüntü sürücüleri %98 gibi bir oranla uyumlu olarak çalışabiliyor. Ayrıca ses ve lan sürücüleri de aynı şekilde çalışabiliyor. Birde 7 ile 8 arasında sürücü konusunda çok fazla fark olmadığını göz önüne alırsak uyacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü sürücüleri %98 gibi bir oranla uyumlu olarak çalışabiliyor. Ayrıca ses ve lan sürücüleri de aynı şekilde çalışabiliyor. Birde 7 ile 8 arasında sürücü konusunda çok fazla fark olmadığını göz önüne alırsak uyacaktır.

%98 gibi bir rakamı neye dayanarak söyledin açıklar mısın (Görüntü, ses ve lan sürücüleri)? Nerede öğrettiler bunu acaba?

%98 gibi bir rakam demek Windows 7 ve Windows 8 arasındaki fark gibi birşey demek oluyor. Dediğin mantıkla buraya çıkıyor bu. Biraz daha dikkatli düşünüp yazman daha iyi olacaktır.

%98 gibi bir rakamı neye dayanarak söyledin açıklar mısın (Görüntü, ses ve lan sürücüleri)? Nerede öğrettiler bunu acaba?

%98 gibi bir rakam demek Windows 7 ve Windows 8 arasındaki fark gibi birşey demek oluyor. Dediğin mantıkla buraya çıkıyor bu. Biraz daha dikkatli düşünüp yazman daha iyi olacaktır.

Kendim denediğim için söylüyorum. Babamın bürosunda bu pazartesi XP yüklü makineyi 8.1'e terfi ettim. Ayrıca ilaçlayacağım için internet bağlantısını bile yapmadım. Ama cihazı formatladığım gibi ses, lan gibi tüm sürücüleri kuruldu.(Grafik sürücüsü olmadığından fix 1024x768 çözünürlükte idi.) Daha sonra GeForce 6150 ekran kartının Windows 7/Vista sürücüsünü indirdim ve kurdum. Şuanda çatır çatır çalışıyor.

Bilgim ve tecrübem varda konuşuyorum. :)

Kendim denediğim için söylüyorum. Babamın bürosunda bu pazartesi XP yüklü makineyi 8.1'e terfi ettim. Ayrıca ilaçlayacağım için internet bağlantısını bile yapmadım. Ama cihazı formatladığım gibi ses, lan gibi tüm sürücüleri kuruldu.(Grafik sürücüsü olmadığından fix 1024x768 çözünürlükte idi.) Daha sonra GeForce 6150 ekran kartının Windows 7/Vista sürücüsünü indirdim ve kurdum. Şuanda çatır çatır çalışıyor.

Bilgim ve tecrübem varda konuşuyorum. :)

Bunu yaptın diye %98 gibi rakamı söyleyebiliyorsun yani. Yazılımları ve kodlamaları hakkında daha bilgi sahibi olmadan bir bilgisayarda 2 tane sürücü kurarak bu genellemeyi nasıl yapabiliyorsun anlam veremiyorum size.

%98 gibi birşey mümkün değil. Gerçek de değil. Yanlış bilgilendirme yapma lütfen.

Bunu yaptın diye %98 gibi rakamı söyleyebiliyorsun yani. Yazılımları ve kodlamaları hakkında daha bilgi sahibi olmadan bir bilgisayarda 2 tane sürücü kurarak bu genellemeyi nasıl yapabiliyorsun anlam veremiyorum size.

%98 gibi birşey mümkün değil. Gerçek de değil. Yanlış bilgilendirme yapma lütfen.
O sadece geçen gün yükleme yaptığım sistem idi. Ondan daha önce bir çok makineye kurulum yaptım ve hepsinde elle sürücü yüklemeye çalışmadım. Hepsi çatır çatır çalıştırıyor. Ayrıca yanlış bilgilendirme yapmadım çünkü Windows 8 zaten kendi içinde gerekli olan bir çok sürücüyü bulunduruyor.
Ayrıca denemediğim bir şey için zaten yüksek olasılıklarla konuşmam ben.

O işletim sistemi için sürücü destekleri var. Kurabilirsiniz.

Ben bulamadım link atar mısınız?

Buraya bakabilirsin X1300 sürücüsü için.

ATI RADEON X1300 - X1500 Windows 8 Sürücüsü | Technopat Sosyal

Hocam verdiğiniz linkte
  • http://www.hardwareheaven.com/frontpage/modtool/download.php Bunu indirip yükleyeceksin. C'nin içine klasör açacakmış hatta bu yükleme. ATI veya AMD diye. Yükleme bitince Possible fix for 9.2 and later - Discussion bu adresteki dosyayı C:\Program Files (x86)\MobilityDotNET klasörüne kopyalayıp oradaki .exe dosyasıyla yer değiştirteceksin.
  • ATI MobilityModder'i Başlangıç Ekranı'ndan çalıştıracaksın. Klasör olarak C:\ATI\Support\10-02_legacy_vista32-64_dd_ccc'i seçecekmişsin. Program işini yapacakmış.
  • Windows + X'e basıp Komut İstemi (Yönetici)'ye tıkla. Oraya sırasıyla bcdedit /set {current} testsigning on ve bcdedit /set {current} nointegritychecks true komutlarını gir.
  • Komut İstemi'ni kapat.
  • Çalıştır'dan gpedit.msc'yi çalıştır. (Benim işletim sistemimde çıkmıyor. Seninki Pro olduğu için çıkacağını umuyorum.)
  • User Configuration (2nd node) | Administrative Templates | System | Driver Installation | Code signing for device drivers (Bu yolu takip et. Bende açılmadığı için Türkçelerini tam olarak bilmiyorum.) Çift tıkla ve girdiyi Disabled yap.
  • Bilgisayarı yeniden başlat.
  • C:\ATI\Support\10-02_legacy_vista32-64_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7145534.inf dosyasına sağ tıklayıp Yükle de. İmzasız Driver diyecekmiş diyaloglara Evet dersin.
  • Windows + X'e basıp Aygıt Yöneticisi'ni aç.
  • Görüntü Bağdaştırıcıları kısmından Windows Basit Görüntü Adaptörü'nü seç. Sağ tıkla ve Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıkla.
  • Bilgisayarımdan Seç kısmına tıkla. Listeden seç seçeneğine tıkla.
  • Orada Basic Display Adapter ve WDDM 1.1'i görmen gerekiyormuş. Ekran kartı modeline uygun Driver'i seçecekmişsin oradan. (Parantezdeki ekleri seçmeyecekmişsin herhalde) Dijital olarak imzalı değil diye uyaracakmış. Yine ihmal edeceksin.
  • Windows + X'den Komut İstemi (Yönetici)'ye tıkla.
  • Sırasıyla bcdedit /set {current} testsigning off ve bcdedit /set {current} nointegritychecks false girdilerini gir.
  • Yeniden başlattığında her şey hazır olacak.

Bunu mu diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttın vga çıkışından görüntü almayı denediniz mi? Sonuçta bu grafik kartının artık bir değeri kalmadı.

Hocam teşekkür ederim, uğraşamayacağım. Windows 7 kuracağım zaten Allah izin verir de sağ kalırsak yaza doğru bilgisayar alacağım. Bu bilgisayar evdekileri idare etsinde yeter. :) İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı